Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

"PlaiceRaider ": Η εφορμογή που θα σε κατασκοπεύει μέσα από την κάμερα του κινητού!

Η εφαρμογή PlaiceRaider είναι μια είδους "κατασκοπευτική" εφαρμογή, που χρησιμοποιώντας απλά την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη μπορεί να καταγράψει όλες τις στιγμές της ...
καθημερινότητάς του. Μάλιστα μέσα από ένα ειδικό λογισμικό κατασκευάζει 3D χάρτες του δωματίου, ώστε οι φωτογραφίες να φαίνονται ξεκάθαρα και στη συνέχεια τις στέλνει στους χάκερς.

Να πούμε πως οι δημιουργοί της εφαρμογής είναι εμπειρογνώμονες στο Naval Surface Warfare Center της Ιντιάνα σε μια προσπάθεια τους να δείξουν πως θα ενεργούν στο μέλλον κυβερνοεγκληματίες. 

Η εφαρμογή ήδη χρησιμοποιήθηκε πάνω σε 20 ανυποψίαστους πολίτες. Για τον έλεγχο της εφαρμογής έγινε χρήση Android συσκευών. 



Η εφαρμογή αυτή δημιουργοί και πολλές ανησυχίες, αφού επίδοξοι κλέφτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες για να μελετήσουν τον χώρο του σπιτιού ώστε να εντοπίσουν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οπότε θα πρέπει οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Οι κατασκευάστριες εταιρείες πρότειναν τρόπους προφύλαξης, όπως το να ακούγεται κάθε φορά ο χαρακτηριστικός ήχος που τραβιέται κάποια φωτογραφία, χωρίς την δυνατότητα σίγασης, ώστε ο χρήστης να αντιλαμβάνεται αν κάτι δεν πάει καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου