Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Απίστευτη "μάσα": Πλήρωναν parking 8 χρόνια, χωρίς να το χρησιμοποιούν .

Επί οκτώ χρόνια o ΕΛΟΤ πλήρωνε πάρκινγκ στο Περιστέρι για τους εργαζόμενους, αλλά τα γραφεία του Οργανισμού βρίσκονταν στα... Πατήσια και συγκεκριμένα Αχαρνών 313.

Έτσι επί 97 συναπτούς μήνες, ο ΕΛΟΤ κατέβαλε ενοίκιο για ένα οικόπεδο που θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες στάθμευσης των οχημάτων των εργαζομένων του οργανισμού δίπλα στο νέο κτίριο, χωρίς ωστόσο κάποιος να κάνει χρήση.

Η διαπίστωση αυτή περιέχεται σε έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκηση του 2010. Η έκθεση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για την μετακίνηση του ΕΛΟΤ στο ιδιόκτητο κτίριο του το οποίο -ειρήσθω εν παρόδω - είχε αγοράσει το 1997, αλλά μέχρι το 2009 δεν το χρησιμοποιούσε. Αντίθετα μίσθωνε άλλο κτίριο στα Πατήσια αντί 30.000 ευρώ μηνιαίως μέχρι την περίοδο εκείνη. Ο ΕΛΟΤ κατέβαλε πάνω από 1,1 δις. δρχ. το 1997 για την αγορά του κτιρίου στο Περιστέρι, χωρίς ωστόσο να το χρησιμοποιήσει μέχρι το 2011 οπότε και μετέφερε τις εγκαταστάσεις του στον ιδιόκτητο κτίριο.

Εκτός όμως της προαναφερόμενης σπατάλης, ο οργανισμός πλήρωνε και μισθωτή για διπλανό οικόπεδο όπου και θα στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους οι εργαζόμενοι, όταν θα χρησιμοποιούσαν το νέο ιδιόκτητο κτίριο. Σύμφωνα με την έκθεση του ΣΕΕΔΔ, η σύμβαση μίσθωσης του οικοπέδου, μέσω ιδιωτικού συμφωνητικού, υπογράφθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1997 και είχε διάρκεια έξι ετών. Μετά τις 14/11/2003 που έληξε το ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως αναφέρει η έκθεση του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, η σύμβαση αυτή μετετράπη σε αορίστου χρόνου και τελικά καταγγέλθηκε από τον ΕΛΟΤ στις 21/12/2005. Η έκθεση δεν αναφέρει το συνολικό ύψος του τιμήματος που κατέβαλε ο ΕΛΟΤ για την παροχή αυτή που δεν έκανε ποτέ χρήση.

Αυτά, και άλλα πολλά στοιχεία, έχουν κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα. Στον ΕΛΟΤ, τον οποίο τώρα πάνε για εκκαθάριση στο πλαίσιο μείωσης των δημοσίων οργανισμών, το «φαγοπότι» ήταν μεγάλο. Οι καταγγελίες ωστόσο που έχουν γίνει στην Εισαγγελία Αθηνών, μπορεί να βάλει φρένο στην εκκαθάριση του οργανισμού, η οποία λέγεται ότι θα οδηγήσει σε κουκούλωμα της όλης υπόθεσης.

Η όλη υπόθεση δείχνει το ποιον της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, από τους μανδαρίνους της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς το φαινόμενο ήταν διαχρονικό και διακομματικό, καθώς η έλευση της ΝΔ το 2004, παρόλο που οδήγησε σε καταγγελία της σύμβασης, χρειάστηκε να έρθει η Τρόικα στην Ελλάδα για να βάλει σε τάξη τον ΕΛΟΤ. Και είναι ζήτημα, αν η μεταφορά έδρας του οργανισμού, έγινε σύννομα και χωρίς νέο φαγοπότι....



http://www.fpress.gr/genika-thematas/o-palmos-tis-agoras/item/4445-apisteyti-masaplironan-parking-8-hronia--horis-na-to-hrisimopoioyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου