Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Καθηγητής πληροφορικής σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο συνελήφθη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για παράνομη αναπαραγωγή και διάθεση βιβλίων. 

Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε πριν από ένα μήνα, μετά από καταγγελία μη κερδοσκοπικής εταιρείας, που έκανε λόγο για «φάμπρικα», που εφοδιάζει μαθητές με αντίγραφα βιβλίων, διαφόρων εκδοτικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, η καταγγελία ανέφερε ότι διάφορα ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και κέντρα ελευθέρων σπουδών αναπαράγουν πρωτότυπα βιβλία και βοηθήματα, χωρίς την άδεια των δικαιούχων εταιρειών. Τα συγκεκριμένα βιβλία, τα διέθεταν σε σπουδαστές ή σε πελάτες τους, είτε δωρεάν είτε σε τιμές χαμηλότερες των πρωτοτύπων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης, που βρίσκεται στην Αθήνα, διέθετε μηχανήματα και ηλεκτρονικά μέσα αναπαραγωγής και αντέγραφε παρανόμως βιβλία, τα οποία στη συνέχεια παρείχε σε σπουδαστές του.

Σε έρευνα που έγινε στα γραφεία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, προέκυψε η εμπλοκή του 36χρονου καθηγητή στην παράνομη αναπαραγωγή βιβλίων και συγγραμμάτων.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν δύο συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), που περιείχαν, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό βιβλίων. Για 46 από αυτά, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα εταιρεία, υπήρχε σύμβαση μεταξύ αυτής και αντίστοιχων οργανισμών του εξωτερικού, για την πνευματική κατοχύρωσή τους.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου