Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σήκω ρε Τάσσο να τους δεις …..

Ο Τάσσος εγνώριζε ασφαλώς το κατωτέρω, αλλά δεν κώλωσε, διότι ήτο ΗΓΕΤΗΣ με όρχεις.

"[..] Γαμώ τη Βουλή σας και το Σύνταγμά σας. Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος. Και η Ελλάδα είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθούν να φέρνουν φαγούρα στον..
ελέφαντα, μπορεί ο ελέφαντας να τους ρουφήξει μια και καλή με την προβοσκίδα του ..."

Lyndon Johnson, Πρόεδρος των ΗΠΑ προς τον έλληνα πρέσβυ, Ιούλιος 1964 [εφημερίς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», φ. 7963/12.01.2002, σελ. 8]
Ήταν τότε που ο έλλην πρέσβυς τόλμησε να πει στον Πρόεδρο των πΗΠΑ ότι το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει αφαίρεση τμημάτων της ελληνικής εδαφικής επικράτειας [κάτι ψιλοσυζητούσαν για τη Θράκη]. Ακολούθησε το κάψιμο χωριών της Κύπρου με βόμβες ναπάλμ από την τουρκική αεροπορία και η δήλωση του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου:
«Εάν η Τουρκία ανοίξει την θύραν του φρενοκομείου, θα εισέλθωμεν και ημείς».
Οι σοσιαλιστές συνταγματολόγοι μας Βενιζέλος και Λοβέρδος και όλα τα άλλα τσουρούκια συμπεριφέρονται προς το Σύνταγμα ακριβώς όπως ο Τζόνσον. Κατά τα λοιπά δεν είμαστε προτεκτοράτο.

Όσο για τον τρόπο που τα πολιτικά παχύδερμα βλέπουν τον εαυτό τους και τον λαό αρκούμαι σε παράθεση αποσπάσματος από το βιβλίο του Πέτρου Στ. Μακρή-Στάικου, Ο Άγγλος Πρόξενος, Αθήνα, 2011 σελ. 225-226, όπου περιγράφεται η αντίδραση των πολιτικών, όταν αντιστασιακά στελέχη επισκέφθηκαν τους αρχηγούς των ανύπαρκτων πλέον ελληνικών κομμάτων στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, προκειμένου οι τελευταίοι να αναλάβουν αντιστασιακή δράση ή να αναχωρήσουν και αυτοί για το Κάιρο, όπου βρισκόταν ήδη η ελληνική Κυβέρνηση και ο Βασιλεύς. Ο Σοφούλης ηρνήθη τρις. Διαβάστε πώς περιγράφεται η άρνησή του από τον άνθρωπο που του το ζήτησε:


«Τι πράγματα είναι αυτά; Από πότε τα κόμματα αναλαμβάνουν την οργάνωση κινημάτων Έθνικής Αντιστάσεως; Τι είναι αυτά που μου ζητάτε; Εμείς δεν μπορούμε να παραστήσουμε τους συνωμότες. Αυτές είναι δουλειές για άλλους, όχι για μας. Αυτό που ζητεί η κυβέρνησις του Καΐρου και το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής είναι όχι μόνον επικίνδυνο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και καταστροφικό. Σας το τονίζω: Δεν είναι δουλειά των κομμάτων η αντίστασις. Γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει διωγμούς άνευ προηγουμένου και κατά της πολιτικής ηγεσίας και κατά των στελεχών. Και οι ηγέτες και τα στελέχη των κομμάτων είναι γνωστοί σε όλους. Φαντασθείτε τί θα συμβεί και τί θα επακολουθήσει. Τα κόμματα θα υποστούν ανεπανόρθωτη διάλυση. Αν τα κόμματα λείψουν μετά την Απελευθέρωση, η Ελλάδα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση».


Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας αναλογισθούμε! Όταν θα απελευθερωθούμε από τα Μνημόνια, ποιοί θα μας κυβερνήσουν, αν οι σημερινοί ηγέτες μας αντισταθούν στην τρόικα και καρατομηθούν; Ποιοί; Φαντάζεσθε να μείνουμε χωρίς τις λουλούδες Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη, Χατζηδάκη, Σπηλιωτόπουλο, Πρωτόπαππα, Χρυσοχοΐδη, Λυκουρέτζο, Βρούτση, Πάγκαλο, Δένδια, κ.λπ., επειδή αντιστάθηκαν στην τρόικα και τους ρούφηξε η προβοσκίδα της Μέρκελ; Θέλουμε να μείνουμε ακυβέρνητοι;


Σωτήριος Καλαμίτσης




http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_4423.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου