Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αν ασχοληθούν με το… πόσο και πως τα ….νοίκιαζε, θα κλάψουν μανούλες


Διαβάζουμε ότι …Ο Βουλγαράκης αγόραζε ακίνητα με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς και μετά της τα...νοίκιαζε!   

Κανείς όμως δεν εξέτασε ακόμη, ποιο ήταν το εικονικό και ποιο το πραγματικό μίσθωμα, που δινόταν… κάτω από το τραπέζι. 

Εκεί είναι το …ψωμί. Και μην βιαστεί ο πρώην υπουργός να διαψεύσει γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως. Το…. Ηράκλειο να είναι καλά.  


Το σημερινό δημοσίευμα λοιπόν της Realnews (εδώ) εμπλέκει ξανά τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω επιχειρήσεων real estate.
 

Ας θυμηθούμε μια παλαιότερη ιστορία που ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση του Γιώργου Βουλγαράκη από το υπουργικό του πόστο και την ολοκλήρωση της πολιτικής του καριέρας.
 

Το 2005 ο κ.Βουλγαράκης συμμετείχε στην κυβέρνηση Καραμανλή ως Υπ.Δημοσίας Τάξεως ενώ παράλληλα ήταν... βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Αθηνών. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αναπτύξει παράλληλα τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Έτσι, το 2005 ο Γιώργος Βουλγαράκης ιδρύει μαζί με τη σύζυγο του Κατερίνα Πελέκη την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) με την επωνυμία "Αστική Ανάπτυξη-Εκμετάλλευση Ακινήτων" με αρχικό κεφάλαιο 18.000 ευρώ. 

Διαχειριστής της εταιρείας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος τον οποίο αργότερα ο Γιώργος Βουλγαράκης θα χρίσει πρόεδρο του ΝΑΤ, με την ιδιότητα πια του Υπ.Ναυτιλίας.
 

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2008, ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιωργου Τερζη και της Μαριαννας Κακαουνακη στην Καθημερινή αναφέρει:
(...)Η επιχειρηματική εμπλοκή στο real estate ξεκινά το 2000, με την εταιρεία Αστική Επέκταση ΕΠΕ, ιδιοκτησίας τότε της κυπριακής offshore Lentamar. 


Ο κ. Βουλγαράκης εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της ΕΠΕ, η σύζυγός του είναι η συμβολαιογράφος της εταιρείας. Η Αστική Επέκταση αποκτά τρία καταστήματα σε Πετράλωνα και Κυψέλη αντικειμενικής αξίας 1.591.881 ευρώ, με δάνειο που λαμβάνεται από την Τράπεζα Πειραιώς, υποκαταστήματα της οποίας στεγάζονται στα εν λόγω ακίνητα. 

Η εταιρεία Αστική Επέκταση ΕΠΕ μεταβιβάζεται το 2002 από την offshore Lentmar στους Γ. Βουλγαράκη και Αικ. Πελέκη, ως φυσικά πρόσωπα. Ο κ. Βουλγαράκης δηλώνει στο «πόθεν έσχες» μόνον τη συμμετοχή στην εταιρεία και όχι τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία που αυτή υποκρύπτει.
 

Η δεύτερη εταιρεία του ζεύγους Βουλγαράκη, η «Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευσης Ακινήτων», δημιουργείται το 2005, με μετοχικό κεφάλαιο 18.000 ευρώ και λίγες ημέρες μετά αποκτά 700 τ. μ. στον 7ο όροφο του Α΄ συγκροτήματος του Πύργου Αθηνών, με δανεισμό από την ίδια τράπεζα. 

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 865.898 ευρώ (η πραγματική αξία πλησιάζει τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ) και πωλητής του ακινήτου είναι ο κ. Στυλιανός Νιώτης, σύμβουλος διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς για τη ναυτιλιακή τραπεζική. 

Αντί της απόκτησης του ιδιαίτερης αξίας επαγγελματικού ακινήτου, ο κ. Βουλγαράκης εμφάνιζε στη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή μόνον τη συμμετοχή του στην ΕΠΕ, αξίας 9.000 ευρώ. Η εταιρεία επωλήθη το 2007, αντί συνολικού τιμήματος 70.002 ευρώ (35.001 ευρώ έκαστος εκ των συζύγων).
 

Η Τράπεζα Πειραιώς περιορίστηκε τότε στο να εξηγήσει ότι όλα έγιναν νόμιμα (εδώ). Είχε δίκιο.
 

Πρόσφατα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters φιλοξένησε ένα εκτενές ρεπορτάζ που περιέγραφε ανάλογες ενέργειες της Τράπεζας Πειραιώς με ακίνητα που διαχειρίζονταν εταιρίες μελών της οικογένειας του Πρόεδρου της Τράπεζας Μιχάλη Σάλλα!
 

Το ρεπορτάζ που δεν έπαιξε στα ελληνικά ΜΜΕ εδώ.

Πηγή 
eleftheriskepsii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου