Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση Κεδίκογλου στον πρόεδρο της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, με αφορμή τη βλάσφημη ταινία για τον προφήτη Μωάμεθ, αλλά και τις ακραίες αντιδράσεις του μουσουλμανικού κόσμου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ελγαντούρ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι «είναι ο μεγαλύτερος ρατσιστής στην Ελλάδα», επικαλούμενος προεκλογικές αναφορές του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Απαντώντας στον κ. Ελγαντούρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολίασε: «Προφανώς, ο εν λόγω κύριος παραποιεί σκόπιμα και συκοφαντικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, που αφορούσαν παράνομους μετανάστες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Του υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να σέβεται τον πρωθυπουργό και τους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί».

Όσον αφορά σε αυτό καθαυτό το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου, οι μουσουλμάνοι που διαμένουν μόνομα στη χώρα μας υποστήριξαν ότι μοναδικός στόχος της ταινίας «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» ήταν η προσβολή του μουσουλμανικού κόσμου.

Ακόμη, κατηγόρησαν την Αμερική ότι παίζει ένα «βρώμικο» παιχνίδι λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, καταδίκασε την ταινία, αλλά παράλληλα τόνισε ότι οι επιθέσεις βίας δεν δικαιολογούνται και δεν ταιριάζουν στους μουσουλμάνους, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Αλέξανδρος Καριώτογλου, καθηγητής Θεολογίας, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση, ο δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας, η δρ. Κοινωνιολογίας Τατιάνα Παπαναστασίου, καθώς και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου