Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΗΜΥΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΩΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

chaga
Ένα μικρό γνωστό μανιτάρι είναι η δημιουργία μια σταθερής φήμης στους ιατρικούς κύκλους ως η ισχυρή άμυνα κατά του καρκίνου. 
Αν και σχετικά ανήκουστο στα μέσα ενημέρωσης, το μανιτάρι chaga έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική για πολλές γενιές. Η έρευνα έχει δείξει ότι το chaga είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την προστασία στο κυτταρικό DNA από ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν.

Το μανιτάρι Chaga (Inonotus obliquus) είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται στη σημύδα και σε άλλα δέντρα σκληρού ξύλου. Η ποικιλία που βρίσκεται στη σημύδα πιστεύεται ότι είναι το πλέον ισχυρό, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μποτουλίνης η οποία είναι τοξική για τα κύτταρα του καρκίνου. Το Chaga είναι ασυνήθιστο στον κόσμο μανιταριών, καθώς μοιάζουν με ξύλο και είναι πορώδη μαύρα και σκληρά - παρόμοια με άμορφο άνθρακα. Οι ντόπιοι της Κίνας, της Σιβηρίας, της Φινλανδίας, Ιαπωνίας, Πολωνίας, και στη Βόρεια Αμερική αναγνωρίζουν όλα τα chaga για αιώνες. 



Θεραπευτικές ιδιότητες

Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν την ιατρική αξία του chaga. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Kyunghee στη Σεούλ, Νότια Κορέα εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του chaga όσον αφορά την προστασία στο κυτταρικό DNA. Τα κύτταρα υπέστησαν κατεργασία με εκχύλισμα μανιταριών chaga και στη συνέχεια εκτίθενται σε οξειδωτικό στρες. Τα επεξεργασμένα με εκχύλισμα- κύτταρα είχαν 40 τοις εκατό λιγότερο μετάλλαξη του DNA σε σύγκριση με τα μη επεξεργασμένα κύτταρα. Σε μια άλλη μελέτη, Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι στο chaga είχαν υψηλότερα επίπεδα προστασίας αντιοξειδωτικά των κυττάρων από άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια που είχαν συμπεριληφθεί στην έρευνα. Το Chaga έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό κατά των καρκίνων του ήπατος, της μήτρας, του μαστού, του παχέος εντέρου, του δέρματος, του τραχήλου και των πνευμόνων. Προσβάλλει επίσης τα νεοπλασματικά κύτταρα χωρίς να διαταράξει τον υγιή ιστό. Επιπλέον, αυτό το μανιτάρι έχει βρεθεί να είναι αντι-ιικό και αντι-φλεγμονώδη.

Τα μανιτάρια Chaga είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Στερόλες, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που βρέθηκαν στο chaga. Η ανοσοποιητική λειτουργία ενισχύεται από τις β-γλυκάνες που υπάρχουν στο μανιτάρι που ενεργοποιούν τα Τ-κυττάρου δραστικότητα και την παραγωγή αντισωμάτων.

Μέθοδοι κατανάλωσης

Το Chaga μπορεί να ληφθεί ως ένα τσάι, εφαρμόζεται στο δέρμα, καταναλώνονται ως σκόνη ή εισπνέονται ως καπνός. Για ένα παραδοσιακό τσάι, διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το αφυδατωμένο μανιτάρι σε ένα φλιτζάνι νερό. Συνιστώμενη δοσολογία για εκχύλισμα αλκοόλης (1:5 βάμμα): 40-60 σταγόνες, δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου