Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κοντά στην εξιχνίαση της ληστείας στην Πάρο. Αλβανούς δράστες "βλέπει" η ΕΛΑΣ

 
Τι δείχνουν τα ευρήματα της Αστυνομίας. Πού αποδίδουν οι αρχές την αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου (Vid)
Κοντά στην εξιχνίαση της αιματηρής ληστείαςτης αιματηρής ληστείας στην Πάρο, που αποδίδεται πλέον σε Αλβανούς δράστες, είναι η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει το "Βήμα".
Όπως έχει διαπιστωθεί, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της Alpha Bank, είναι το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη ληστεία, με τρεις τραυματίες, τον Νοέμβριο του 2010, στο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος Praktiker στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Τότε, τρία άτομα είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο Αλβανών ληστών -στις 9 το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2010- στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό.
Οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πήγαν στο Praktiker του Ελληνικού και στο πάρκινγκ του καταστήματος ακινητοποίησαν έναν πελάτη, του πήραν 800 ευρώ και το αυτοκίνητό του και διέφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος των ληστών ήταν αρχικά διαφορετικός.
Εντοπίστηκαν, ωστόσο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωξαν. Ο ένας κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο άλλος, με το αυτοκίνητο του πελάτη του Praktiker, μπήκε αντίθετα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες και ένα ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά τους τρεις οδηγούς.
Τελικά, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Τότε είχαν γίνει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ληστή με το κλεμμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τις τελευταίες ώρες, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσε ότι το όχημα της ληστείας αυτής στο Ελληνικό, πριν από δύο χρόνια, είναι το ίδιο που είχαν οι δράστες της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί στην Πάρο.
Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αξιωματικοί φαίνεται να γνωρίζουν την ταυτότητα τουλάχιστον ενός εκ των εμπλεκομένων στην αιματηρή ληστέια, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν σημαντικά στοιχεία για τις κινήσεις των κακοποιών στην Πάρο.
 





Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "χτενίζουν" το νησί
Παράλληλα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν από την Αθήνα στη Νάουσα και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εξακολουθούν να "χτενίζουν" το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.
Παρά τις έρευνες των αρχών σε ύποπτα σπίτια, εγκαταλελειμμένες οικίες αλλά και δεκάδες σκάφη στο νησί της Πάρου, τη Νάξο και την Αντίπαρο δεν εντοπίστηκε κάτι.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι κάμερες ασφάλειας έχουν καταγράψει τα πάντα, μέσα και έξω από την τράπεζα.
Η διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής παρακαλεί όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111.

news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου