Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Θράκη!


thrace big
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας για πολλοστή φορά μάλιστα, αισθάνονται οι Χριστιανοί κάτοικοι της ακριτικής Θράκης, αφού συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος τους, από το επίσημο ελληνικό κράτος.
Την θρυαλλίδα για διαφαινόμενη – νέα- έκρηξή τους θα αποτελέσει η τροπολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και γνωστού πολέμιου της Εκκλησίας Νίκου Δηφουνάκη. Σύμφωνα με αυτή, που όπως πληροφορούμεθα εφαρμόζεται πλήρως, μειώνονται κατά 80% τα πρόστιμα των αυθαιρέτων που έχουν κατασκευάσει μουσουλμάνοι, σε αντίθεση με τους Χριστιανούς που πρέπει να καταβάλλουν το ακέραιο το ποσό της χρηματικής ποινής.
Η αδικία έχει προκαλέσει αναστάτωση στους Θρακιώτες, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, οι τέσσερις ιεράρχες της περιοχής. Η αντίδραση των μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνού, Ξάνθης και περιθωρίου Παντελεήμωνα και Αλεξανδρουπόλεως εκφράστηκε μεταξύ άλλων και με επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σε αυτή θέτουν ένα αγωνιώδες ερώτημα: "Γιατί επιχειρείτε να διαφοροποιήσετε την Θράκη από το υπόλοιπο εθνικό κορμό; Η Θράκη μας περισσεύει; Είναι κάτι εξωτικό που απαιτεί ειδική μεταχείριση;" Οι Ιεράρχες που θεωρούν ότι η τροπολογία υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, αποδοκιμάζουν τον εμπνευστή της τονίζοντας: "Η απαράδεκτη αυτή και αντισυνταγματικη τροπολογία έρχεται να γκρεμίσει όλα όσα δεκαετίες τώρα χτίζουμε στην ακριτική Θράκη, η οποία με ουχί ολίγη προσπάθεια έχει καταστεί πρότυπο συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων".
Προσθέτουν μάλιστα πως έτσι "χάνεται κάθε αίσθημα ισονομίας και ισοπολιτείας, σε μία εποχή που η κομματοκρατία καταβαράθρωσε την υπόληψη της Ελλάδας και βύθισε οικονομικά στα Τάρταρα και τον λαό σε ολοένα και διογκούμενη εξαθλίωση.
Οι τέσσερις Μητροπολίτες αναρωτιούνται, σε άλλο σημείο της επιστολής τους την οποία είχαν στείλει και στον τότε Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ζητώντας την απόσυρση του εφευρήματος Μπαστουνάκι: "Αν υποθέσουμε πως το μέτρο αυτό είναι ορθό, γιατί να περιορίζεται η εφαρμογή του μόνο στη Θράκη; Αν το μέτρο αυτό θα ανακουφίσει τον λαό γιατί να μην επεκταθεί η εφαρμογή του; Γιατί λ.χ. να μην ισχύσει για όλες τι ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας και για όλα τα ακίνητα όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος;"
Απάντηση, βέβαια, στην απορία τους δεν δόθηκε ποτέ και βέβαια το συγκεκριμένο κείμενο που χαρακτηρίζεται "ήπιο" σε σχέση με τις διαχωριστικές γραμμές που ύψωσε μεταξύ Ελλήνων πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος ο ομοτράπεζος του Γιώργου Παπανδρέου.
Αρκεί να διαβάσει κανείς την κατάληξή της για να καταλάβει ότι στόχο3ς τους ήταν η ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και η άρση της αδικίας και όχι να οξύνουν περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Όπως αναφέρουν κλείνοντας: "Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι με την τοποθέτησή μας αυτή δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και δεν ερχόμαστε σε καμία αντιδικία με τους συντοπίτες μας μουσουλμάνους, με τους οποίους αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, πατάμε τα ίδια χώματα και μοιραζόμαστε την κοινή μοίρα του ακριτικού μας τόπου. Απλώς θέλουμε να απισημάνουμε πως για την ομόνοια και την ειρήνη στην περιοχή για την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη πρωτοβουλίες σαν και αυτή του υπουργού καλό θα ήταν να μην είχαν αναληφθεί ποτέ"! Έχουν άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου