Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ζητούν και τα «ρέστα» οι αγροτοσυνδικαλιστές .

Τα «ρέστα» ζητάνε τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές με προεξάρχοντες τους «γαλάζιους» συνεταιριστές, οι οποίοι εν μέσω διώξεων για τα υπέρογκα χρέη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρούν να «βγουν και λάδι» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, εάν δεν... σταματήσουν οι διώξεις κατά των φοροφυγάδων μεγαλοαγροτών.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές, μάλιστα, λένε πως θα πάνε στην Αθήνα και θα προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρώντας συμψηφισμό των όποιων ευθυνών τους για τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα πολλών ΕΑΣ με τις ευθύνες των πολιτικών για την κατάσταση της χώρας.


Τοποθέτηση

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση χθες από τον Βόλο, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, του γνωστού «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή, Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των Ενώσεων είπε ότι «τους προκαλούμε να κάνουν έλεγχο και όχι να χρησιμοποιούν τους συνδικαλιστές και τα δικαστήρια για να καλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα».

Η ΕΑΣ Λάρισας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των διώξεων για τα υπέρογκα χρέη της, καθώς τόσο ο νυν (ο Χ. Σιδερόπουλος) όσο και ο πρώην πρόεδρος της (ο Σ. Τσικρίκας) συνελήφθησαν γι' αυτό τον λόγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.


Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Ν. Πρίντζος, ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι και αγρότες από την ΑΤΕ για δάνεια, που έχουν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τείνουν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.


Ζητούν παύση διώξεων

«Δεν ζητάμε από την πολιτεία χρηματοδότηση. Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, να πάψουν οι διώξεις και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα φέρουν την αισιοδοξία και την προοπτική, προκειμένου ο αγρότης να είναι σε θέση να παράγει και να βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει», υποστήριξε ο κ. Πρίντζος.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων Δ. Σπανός, που μίλησε για έντεχνη διαπόμπευση του συνδικαλιστικού κινήματος και υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει να υφίσταται το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.




http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112912428

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου