Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τα Σκόπια παραδέχονται ότι η έκθεση στις Βρυξέλλες γίνεται με βουλγαρικά μεσαιωνικά χειρόγραφα

www.echedoros-a.gr
Αύγουστος 29, 2012.
Τα Σκόπια επιβεβαιώνουν ότι η έκθεση των «Μακεδονικών» χειρογράφων  στο Βασιλικό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Οκτώβριο είναι βουλγαρικά μεσαιωνικά βιβλία και χειρόγραφα της περιόδου από το 10 αιώνα ως τον 19ο αιώνα.

Η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Σίτελ’ σε αναφορά της σημείωσε ότι η έκθεση των χειρογράφων στις Βρυξέλλες αναζωπυρώνουν τα πάθη μεταξύ Βουλγάρων και Σλάβων των Σκοπίων.
Η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Σίτελ’ αναφέρθηκε  στην παρέμβαση του διευθυντή του Εθνικού Μουσείου της Σόφιας που δήλωσε:

«Δεν ξέρω εάν υπάρχει  κάποιος που θα μπορούσε να πει ότι υπάρχει ο όρος «μακεδονικά μεσαιωνικά χειρόγραφα». Αυτά είναι ανοησίες και ο σκοπός είναι προφανής»,είπε ο Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.

Επίσης ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Πλάμεν Πάβλοφ, δήλωσε ότι τα Σκόπια συνεχίζουν να κλέβουν την παλιά  βουλγαρική κληρονομιά και να ιδιοποιούνται τη  βουλγαρική ιστορία.

Στο ‘Σίτελ’ επίσης αναφέρεται το βουλγαρικό δημοσίευμα όπου σημειώνεται ότι το σλαβικό έθνος που δημιουργήθηκε  και απέκτησε γλώσσα το 1944 δεν έχει δικαίωμα να συνδέει την ιστορία του με οτιδήποτε μακεδονικό.
--
Πηγές: Сител- Фокус

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου