Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εξόδευσαν 56.000 ευρώ για ένα γεύμα δεκαπέντε… αθάνατοι.

Το αντίγραφο της απόδειξης της σε πολυτελές εστιατόριο του Λονδίνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου. : 

Δεκαπέντε αξιωματούχοι της ολυμπιάδας έκαναν ένα γεύμα που κόστισε  συνολικά £ 44.660, περίπου  56.000 ευρώ. Μόνο για ένα μπουκάλι κονιάκ Hennessy του 1853 (35 cl): ξόδεψαν  24 000 . 

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έκανε κανένα σχόλιο. Και η ιστορία είναι γεμάτη ερωτηματικά. Το μεσημεριανό γεύμα  διεξήχθη  στο Dorchester Hotel του Λονδίνου. Το δημοφιλές online aggregator Reddit .

Ένας χρήστης είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες ένα αντίγραφο της απόδειξης. Με την ακόλουθη εξήγηση: «Ένας φίλος μου που είναι  σερβιτόρος μου έδωσε τον  λογαριασμό ενός γεύματος για 15 αφεντικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο,και η απόδειξη του λογαριασμου δημοσιεύτηκε στο MySpace από το χρήστη . 

Εκεί καταλήγουν όλα τα χρήματα. " Εκτός από τα τυπικά πιάτα για ένα κινέζικο εστιατόριο ως «πικάντικο κοτόπουλο" και "ρύζι Καντώνα," είναι αμέσως προφανές ότι πέρασε από την ομάδα και μία φιάλη Hennessy του 1853 (35 cl): με το ισοδύναμο των € 24.000 . Για να πάρετε μια ιδέα του τι είδους παραγγελιά ήταν , ένα μπουκάλι Hennessy 1853 πωλήθηκε για £ 956 από τον οίκο Κρίστις το 2004 .


Πολλές εφημερίδες έχουν εκ νέου την είδηση. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να δείξουμε με το δάκτυλο κάποιον, σημειώνει η Ατλάντικ .  

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χρηματοδοτηθεί τόσο από ιδιώτες αλλά και από δημόσια , και δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη, διότι  δεν μπορούμε πραγματικά να ξέρουμε ποιος πληρώνει τον λογαριασμό για τα εν λόγω γεύματα. 

Σε κάθε περίπτωση, η Ατλάντικ επισημαίνει: «Είναι μια ιστορία που αξίζει να διερευνηθεί."



 http://ixnos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου