Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η βενζίνη αγγίζει τα 2 ευρώ - Ξέρετε πόσο φόρο παίρνει το κράτος;(ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)

Ρωτήσαμε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και μάθαμε ότι για κάθε λίτρο βενζίνης που αγοράζει πλέον ο έλληνας οδηγός πληρώνει σε φόρους πάνω από..
ένα ευρώ. Δηλαδή από τα 1,80 ευρώ της μέσης πανελλαδικής τιμής, το τμήμα που αντιστοιχεί στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και στον ΦΠΑ είναι άνω του ευρώ.Σκεφτείτε τι λεφτά βγάζει το κράτος μόνο από φόρους στο πετρέλαιο και στην βενζίνη αν στο 1,80 που βάζετε εσείς βενζίνη πάνω από 1 ευρώ είναι φόροι και κανονικά η τιμή της βενζίνης κυμαίνετε στα 0,60 λεπτά χωρίς τους φόρους!

Και όσο αυξάνεται η διεθνής τιµή τόσο αυξάνονται η τιμή διυλιστηρίου και η λιανική τιμή αλλά και το ποσοστό που αντιστοιχεί σε φόρους, αφού επηρεάζεται ανοδικά ο ΦΠΑ.
Άντε πείτε μας εσείς με τόσα αυτοκίνητα ,αεροπλάνα και γενικά μεταφορικά μέσα που έχει η Ελλάδα πως έχουμε πέσει τόσο έξω στην οικονομία...Και δεν φτάνει μόνο αυτό φορολογούν περισσότερο τα αυτοκίνητα με μεγάλο κυβισμό τα οποία καίνε πιό πολύ βενζίνη με αποτέλεσμα να βγάζουν πιο πολλά απο τους φόρους και αναγκάζουν τους Έλληνες να πουλάνε τα αυτοκίνητα με μεγάλο κυβισμό και να παραδίδουν πινακίδες λόγω των τελών κυκλοφορίας.Μόνο εμείς δηλαδή το σκεφτήκαμε έτσι ή το σχέδιο είναι στημένο ;;;


http://periergaa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου