Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σκόπια: «Σενάριο σύλληψης και φυλάκισης του Γκεοργκιέφσκι»…

Ιούλιος 30, 2012.

Σκόπια.

Η κυβέρνηση  προετοιμάζει τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων και ηγέτη του VMRO-Λαϊκό Κόμμα, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της burevesnik, επικαλούμενη δικές της πηγές, δημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συνασπισμός του κόμματος του Γκεοργκιέφσκι και της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της FYROM- (SDSM) του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, έχει εξοργίσει τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έδωσε εντολές να σχηματιστεί μια ομάδα εργασίας για να προετοιμάσουν τη σύλληψη του  Γκεοργκιέφσκι.

Αρνητικός στην ιδέα αυτή είναι ο διευθύνων σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών και της αντικατασκοπείας, Σάσο Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι και ξάδελφος του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και ισχυρίζεται ότι μια τέτοια ενέργεια θα είχε, ίσως, αρνητικές συνέπειες.

Ο Γκρούεφσκι ωστόσο, δεν εγκατέλειψε την ιδέα. Η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόβσκα, έχει προετοιμάσει μια 30μελή ομάδα επιθεωρητών που εργάζονται ανεξάρτητα από τον Μιγιάλκοφ. Η ομάδα αυτή είναι έτοιμη να τον συλλάβει και να τον κλείσει στις φυλακές ‘Σούτκα’ στα Σκόπια.

echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου