Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τροφές ενάντια στην γήρανση


Αθηνά Γεωργίου
Υπάρχουν τροφές που προσθέτοντάς τες στην καθημερινή μας δίαιτα μας βοηθάνε στο να έχουμε μιά πιο υγιείνη ζωή, με μιά πιο υγιή καρδιά αλλά και επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και του οργανισμού. Μερικές από τις πιο σημαντικές τέτοιες τροφές είναι οι παρακάτω:
1-Πράσινο Τσάι: Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι επηρρεάζει το DNA και πιο συγκεκριμένα το μήκος των τελόμετρων που ευθύνονται για το μήκος της ζωής των κυττάρων. Αντικαταστείστε τον καφέ και το μάυρο τσάι με πράσινο τσάι για μαρκοζωία.
2-Μαύρη σοκολάτα: Ερευνα έχει δείξει ότι τρώγοντας  μέτριες ποσότητες μαύρης σοκολάτας βοηθάτε στην υγεία της καρδιάς. Η μαύρη σοκολάτα επίσης έχει πολλά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά από την γήρανση και τα καρδιακά νοσήματα. Επίσης με την σοκολάτα μπορείτε να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές σε βάθος χρόνου.
3-Αβογκάντο. Το Αβογκάντο δεν είναι φυτό αλλά φρούτο και πολύ καλή πηγή μονοκορεσμένων λιπών, που χρειάζονται για την καταπολέμηση της κακής χοληστερίνης. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρεί το δέρμα σας υγιές ένω καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.
4-Καρύδια. Πολλοί πιστεύουν ότι οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι θερμίδες. Παρόλα αυτά τα καρύδια είναι μια πολύ καλή πηγή από απαραίτητα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο έλεγχο της χοληστερίνης και βελτιώνουν της λειτουργία της πέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα καρύδια είναι αντιγηραντικά λόγω και στην μεγάκη περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά στοιχεία, εκτός από σκέτα μπορείτε να τα προσθέτετε σε σαλάτες και γλυκά χωρίς να έχετε ενοχές.
5-Φρούτα του δάσους. Πολλά συστατικά των μούρων βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Επίσης βοηθούν καταστροφές οξέιδωσης λόγω της γήρανσης.
6-Καρπούζι. Με πάνω από 90% νερό το καρπούζι είναι μία τέλεια αντιγηραντική τροφή και ταυτόχρονα γευστική και δροσιστική για το καλοκαίρι. Περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο ψευδάργυρος στο καρπούζι είναι πολύ καλός ιδιαίτερα για τον καθαρισμό ων τοξίνων από το σώμα.
7.Δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Β έχουν καλή επίδραση στο δέρμα σας. Βοηθούν στην πέψη και κρατάνε υγιές και νέο το δέρμα. Αυξήστε τα ολικής αλέσεως δημητριακά στην καθημερινή σας δίαιτα όπως το κριθάρι ολικής αλέσεως, παξιμάδια, βρώμη και μαύρο ρύζι
8-Ελαιόλαδο. Τελευταία οι επιστήμονες έχουν βρεί ότι τα ελαιόλαδα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μονοκορεσμένων λιπών που είναι ωφέλημα για το σώμα και την καρδιά. Τα παρθένα ελαιόλαδα είναι επίσης αντιγηραντική τροφή απαραίτητη στην καθημερινή σας δίαιτα.
9-Φύτρα φασολιών. Τα φασόλια είναι μια σημαντική πηγή πρωτεινών και αντιοξειδωτικών και τα φύτρα τους ιδίως έχουν πολύ σημαντικά ωφέλη για το σώμα και δέρμα σας. Πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα φύτρα περιέχουν ευκολά απορροφήσιμων ορμονών που τα κάνουν αποτελεσματική τροφή στην καταπολέμηση της γήρανσης.
10-Νερό.Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρείτε μια φρέσκια επιδερμίδα και να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κρατώντας τον αναζωογονημένο καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου