Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

«Ποιος έκανε τις δουλειές του Άκη!»

tsoxatzopoulos1Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρνει η κατάθεση- «φωτιά» του οδοντιάτρου Νίκου Γεωργουλάκη, του ανθρώπου που στοχοποιήθηκε, ως ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής της offshore εταιρείας Nobilis, μέσω της οποίας έγινε και η αγοραπωλησία του ανακτόρου της Δ.Αρεοπαγίτου.

Η κατάθεση-«κόλαφος» στον ανακριτή, ξεμπλέκει το «μίτο της Αριάδνης», αλλά «σφραγίζει» και την προφυλάκιση της κ.Τσεκούρα, που αναμένεται να κληθεί εκ νέου να δώσει κατάθεση.
1
Γιατί ο Γεωργουλάκης εμπιστευόταν «τυφλά» την Λαμπροπούλου

Μεταξύ των φίλων του με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις στην Ελλάδα, ήταν και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, την οποία και γνώρισε το 1975 ως φοιτητής.(Να θυμίσουμε ότι η κ.Λαμπροπούλου είναι ήδη προφυλακισμένη.) Ως λογίστρια είχε αναλάβει όλες τις φορολογικές υποθέσεις του, τόσο του ιδίου, όσο και του αδερφού του και της μητέρας του, που αντιμετώπιζε τότε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η σχέση τους «σφραγίστηκε» με την βάφτιση της δευτερότοκης κόρης του από την κατηγορουμένη.
Μετά τον θάνατο του πατέρα του την ορίζει συνδικαιούχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Ελλάδα , ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί αναλήψεις προς κάλυψη της άρρωστης μητέρας του και να διευθετεί υποθέσεις δικές του και του αδερφού του στην Ελλάδα.

«Για την παραπάνω εν γένει φροντίδα και βοήθεια της Ε.Λαμπροπούλου κατά πρώτον προς την μητέρα μου και κατά δεύτερον προς εμένα και τον αδερφό μου, όπως είναι ευνόητο θεωρούσα ότι της όφειλα όχι μόνον μεγάλη υποχρέωση, αλλά ευγνωμοσύνη, ιδιαίτερα δε για την μεγάλη στήριξη που μας προσέφερε, όταν η μητέρα μου υπέστη δύο εγκεφαλικά επεισόδια και χρειάστηκε εισαγωγή σε νοσοκομείο, σε κέντρο αποκατάστασης , αποκλειστικές νοσοκόμες κλπ. , καταστάσεις που διαχειρίσθηκε με αυταπάρνηση και έφερε εις πέρας.» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση που εξασφάλισε αποκλειστικά το spirospero.gr ο οδοντίατρος από την Αμερική.
2
Πώς η λογίστρια έπιασε στη «φάκα» τον Γεωργουλάκη ζητώντας την βοήθειά του

Το Νόεμβριο του 2004, η Λαμπροπούλου έχοντας άριστες σχέσεις με τον οδοντίατρο, του τηλεφωνεί και του ζητάει την βοήθειά του για κάποια υπόθεση που είχε αναλάβει το φοροτεχνικό της γραφείο. Συγκεκριμένα του είπε ότι έχει αναλάβει προς φοροτεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα, «μια αμερικάνικη εταιρία», που είχε δραστηριότητα στην Ελλάδα, και θα τον χρειαζόταν για να δηλώσει το όνομά του ως αντίκλητο αυτής στην Αμερική. Του ανέφερε επίσης, ότι η παρουσία του αυτή, θα ήταν εντελώς ΤΥΠΙΚΗ και δεν θα είχε καμία υποχρέωση ή όφελος από αυτή.

« Η εταιρία αυτή, όπως μου είπε, είχε διαχειριστή και εκπρόσωπο από το καταστατικό της στην Ελλάδα, ο οποίος μαζί με την ίδια θα χειριζόταν όλες τις υποθέσεις της, έτσι και εγώ δεν θα χρειαζόταν να αναμιχθώ σε κάποια ουσιαστική ενέργεια και δεν θα με απασχολούσε. Ποτέ δεν μου είπε ότι θα με εμφάνιζε ως ιδιοκτήτη αυτής της εταιρίας. Χωρίς κανένα δισταγμό, δέχτηκα και συμφώνησα. Αυτό έγινε, λόγω της απεριόριστης εμπιστοσύνης που είχα στο πρόσωπό της και δεν μπορούσα να φανταστώ καν ότι αυτή θα μου ζητούσε κάτι που μπορεί να ήταν επιζήμιο για μένα ή θα με εξέθετε σε κινδύνους. Μάλιστα, δεν μου ζητήθηκε καμία οικονομική συμμετοχή ούτε παροχή εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, ενεπλάκην στην υπόθεση.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργουλάκης στον ανακριτή.
3
Το «βοηθητικό» - φαξ και η εμβόλιμη εμφάνιση της Τσεκούρα

Στις 16 Νοεμβρίου του 2004, η Λαμπροπούλου ζητάει από τον κουμπάρο της να στείλει φαξ ως αντίκλητος, «σε κάποια δικηγόρο Μαρία Τσεκούρα στην Αθήνα», της οποίας την ύπαρξη αγνοούσε παντελώς ο οδοντίατρος, με περιεχόμενο που αφορούσε σε αλλαγή φορολογικού υπευθύνου της "Nobilis".(Η Μαρία Τσεκούρα έχει ήδη καταθέσει ότι τυπικά και μόνο εμφανιζόταν ως διαχειρίστρια της "Nobilis") .
Η Τσεκούρα ήταν η διαχειρίστρια και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρίας. Ο Γεωργουλάκης στέλνει το φαξ και η Τσεκούρα κατέστησε φορολογικώς υπεύθυνη της εταιρίας την Λαμπροπούλου με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Από τότε και μέχρι τις αρχές του 2010, ο οδοντίατρος δεν ξανασχολήθηκε με αυτό και είχε κυριολεκτικά λησμονήσει την ύπαρξη της "Nobilis".

«Αίφνης, η Ε.Λαμπροπούλου, μου αποστέλλει φαξ με ημερομηνία 22-3-10 με το οποίο μου ανακοινώνει ότι η εταιρία λέγεται Nobilis και ότι εγώ ήμουν...ιδιοκτήτης, έχοντας την μετοχή της εταιρίας!!!
Επίσης, με πληροφορεί ότι το ακίνητο ( ποιό ακίνητο τότε δεν γνώριζα) είναι νοικιασμένο από το 2007, ότι ο ενοικιαστής έκανε σε αυτό πολλές προσθήκες και επισκευές που αγγίζουν τις 600.000ευρώ!!! που έχουν πληρωθεί από τον ενοικιαστή ( δεν αναφέρει το όνομα του Α.Τσοχατζόπουλου), και ότι το ακίνητο αυτό πουλιέται στην σύζυγο του ενοικιαστή , με τους όρους που ακολούθως μου αναφέρει, μεταξύ των οποίων είναι και το ποσό 600.000ευρώ , που θα συμψηφισθεί με το τίμημα της αγοραπωλησίας διότι τα οφείλει η εταιρία στον ενοικιαστή!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργουλάκης στην κατάθεσή του στον ανακριτή που σας παρουσιάζει αποκλειστικά το spirospero.gr

Η Λαμπροπούλου ονομάζει τον Άκη «ενοικιαστή», προκειμένου να μην αντιληφθεί ο οδοντίατρος για ποιόν πρόκειται και πάρει χαμπάρι την καλοστημένη «παγίδα» που του είχανε στήσει.
4
5
Ο «εγκέφαλος» Τσεκούρα

Όπως προκύπτει από το καταστατικό της εταιρίας Nobilis, η Ταλίτα- Μαρία Τσεκούρα, είναι ουσιαστικά μέχρι και σήμερα η μόνη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της εταιρίας αυτής.
6
Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του κ.Γεωργουλάκη, ότι η δικηγόρος Τσεκούρα συνεχίζει να παραπλανεί την δικαιοσύνη ακόμη και σήμερα. Πριν λίγες ημέρες απέστειλε και άλλο φαξ στον οδοντίατρο! ( μια κλήση του ΣΔΟΕ προς την Ε.Λαμπροπούλου, με την οποία αυτή καλείται να δώσει εξηγήσεις για φορολογικές παραβάσεις της εταιρίας Νobilis. )
Με την κίνησή της αυτή η δικηγόρος θέλει να εμφανισθεί ως απλή διαχειρίστρια της εταιρίας, που εκτελώντας το καθήκον της, ενημερώνει για τα τρέχοντα θέματα τον πραγματικό ιδιοκτήτη αυτής!!! Τον κ.Γεωργουλάκη!



10
11

Οι γνωρίζοντες τα δικαστικά επιμένουν πως αυτή η κατάθεση επισφράγησε την...προφυλάκισή της.Αντιθέτως ο κ. Γεωργουλάκης αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους και επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπως άλλωστε σας είχε ενημερώσει πρώτο το spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου