Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Άρης Γρηγοριάδης στο Πινάκιο: Η ψυχή του Έλληνα "μιλά" στα δύσκολα

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Άρης Γρηγοριάδης  μιλά στο
ΠΙΝΑΚΙΟ για τη μάχη των Ελλήνων κατά της κρίσης
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Το λιοντάρι της πισίνας έκανε ξανά το θαύμα του. Η ψυχή του Άρη Γρηγοριάδη μίλησε και έκανε όλη την Ευρώπη να μιλά για την Ελλάδα με δέος.
Ο νεαρός Θεσσαλονικιός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο, με χρόνο 53.86, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής άφησε πίσω του τον Γερμανό, Χέλγκε Μόιβ, ο οποίος είχε τερματίσει στην πρώτη θέση στα ημιτελικά (ενώ στην δεύτερη τερμάτισε ο Γρηγοριάδης) και τον Ισραηλινό Γιάκοβ Τουμάρκιν.
Ο ίδιος μιλά για την μεγάλη του αυτή επιτυχία στο Πινάκιο και στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, να μη τα βάζουν κάτω και να δουλεύουν πάνω σε αυτά που πιστεύουν, «έτσι θα βγούμε νικητές από το στίβο που μας έριξαν», λέει χαρακτηριστικά στο Πινάκιο.
Να σημειωθεί πως ο πρωταθλητής Ευρώπης αφιέρωσε τη συγκεκριμένη του νίκη σε όλους όσους περνούν δύσκολες στιγμές.
Μακάρι οι πολιτικοί μας να είχαν την ψυχή του Άρη...θα ήταν γενναίοι και υπερήφανοι Έλληνες.



Πως ένιωσες όταν είδες ότι η γαλανόλευκη εξαιτίας σου αναρτήθηκε στον πιο ψηλό ιστό;

«Αυτή η φορά ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Δεν ήταν τόσο ο ενθουσιασμός που ένιωσα όσο η συγκίνηση. Όλοι ξέρουμε -και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας- ότι όσοι μιλάνε για τη χώρα μας δεν λένε και τα καλύτερα. Θεωρώ ότι με την νίκη μου, εκπροσώπησα όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από την κρίση και περνούν δύσκολες ώρες και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όσα τους καταλογίζουν τα διεθνή ΜΜΕ και κάποιοι «καλοθελητές». Είμαστε περήφανοι και αγωνιστές ως άνθρωποι.
 Γι’ αυτό το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο, αυτή την νίκη σε όλους τους συμπατριώτες μου».

Εν τω μεταξύ άφησες πίσω σου έναν Γερμανό...
«Ναι, το είχα πάρει πολύ προσωπικά. Με τον Χέλγκε Μόιβ είμαστε φίλοι βέβαια εδώ και χρόνια αλλά όταν έπεσα στην πισίνα το θεώρησα πρόκληση. Το ένστικτο και η θέληση μου ήταν αυτά που κυριάρχησαν τα λεπτά του αγώνα».



Η προετοιμασία η δική σου αλλά και άλλων αθλητών με ποιες συνθήκες γίνεται;
Αν δεν είχαμε τις οικογένειες μας αλλά και ανθρώπους που στερούνται ακόμη και το εγώ τους για να υπηρετούν τον αθλητισμό δεν θα είχαμε επιτυχίες. Τι να σας πω; Δεν τα ξέρετε. Η πολιτεία δεν υπάρχει πουθενά. Εδώ δεν είναι καν παρούσα σε θέματα Υγείας. Τον αθλητισμό τον έχουν παραμελήσει για να μη μπω ξεγράψει. Όμως εγώ και άλλα παιδιά είμαστε εδώ για να πολεμάμε με τους δικούς μας συμμάχους».

Τι να περιμένουμε από εσένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε λίγους μήνες στο Λονδίνο;
«Ήδη είμαι προσηλωμένος στην επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης. Κρατάω την επιτυχία στο πίσω μέρος του μυαλού μου και συνεχίζω την σκληρή δουλειά για να υπάρχουν ανάλογες εμφανίσεις και στις πισίνες του Λονδίνου».


Ποιο  μήνυμα στέλνεις στους συνομηλίκους σου που δοκιμάζονται στην Ελλάδα;
«Είναι δύσκολα να ζει κάποιος με τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα, πόσος μάλλον αν είναι νέος. Θεωρώ όμως ότι όταν μιλά η ελληνική ψυχή όλα τα άλλα είναι περιττά. Ας μη τη μαυρίζουμε λοιπόν και ας κρατάμε τα καλύτερα από τη ζωή μας και να δουλεύουμε πάνω σε αυτά»
 
pinakio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου