Η παραίτηση υποβλήθηκε από τον παθολόγο επιμελητή Β΄ Αθανάσιο Μητσιάνη, μετά το εντέλλεσθε της διοίκησης με το οποίο κλήθηκε να καλύψει τις εφημερίες στη θέση του δανεικού γιατρού από το νοσοκομείο Γρεβενών που επιστρατεύτηκε για την κάλυψη των εφημεριών- καθώς είχε εξαντληθεί το πλαφόν των δύο γιατρών της κλινικής, ο οποίος αντί να εφημερεύσει στο Μποδοσάκειο λόγω έκτακτου προβλήματος υγείας βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γρεβενών.
Ο κ. Μητσιάνης κάλυψε μεν το κενό των εφημεριών για να μην μπει λουκέτο στην κλινική, προχώρησε ωστόσο στην υποβολή παραίτησης προκειμένου να καταδείξει ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται με τέτοιους επισφαλείς όρους, χωρίς επαρκή ιατρική κάλυψη, για μήνες ολόκληρους η λειτουργία μιας κλινικής που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε νοσοκομείου.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές οι προσλήψεις των δύο επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες της Παθολογικής του Μποδοσάκειου και δεν δρομολογηθεί η πρόσληψη μόνιμων γιατρών ο κ. Μητσιάνης εμφανίζεται αποφασισμένος να υποβάλλει και δεύτερη παραίτηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ