Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιατί θα πάρουν σύνταξη (σχεδόν) όλοι οι βουλευτές που θα εκλεγούν στις 17 Ιουνίου .




Τα χαρτιά τους για να βγουν στη σύνταξη θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι βουλευτές εξελέγησαν την 6η Μαΐου για μόλις 48 ώρες, και επανεκλεγούν τον Ιούνιο. Απλώς θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν 65 ετών!
Πρόκειται για μια παράμετρο που αγνοούν οι περισσότεροι και δεν έχει συζητηθεί ιδιαίτερα. Ένα από τα πιο τρανταχτά προνόμια των εκπροσώπων του έθνους που έμεινε αλώβητο μετά από δύο μνημόνια ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μια ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και τουλάχιστον τρεις μειώσεις συντάξεων, θα βρει χρήση από τους βουλευτές που θα ορκιστούν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κάποιος που έχει δύο θητείες στο Κοινοβούλιο, δικαιούται βουλευτική σύνταξη της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι… υπομονή, μέχρι να συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Οι 48 ώρες που παρέμειναν ως βουλευτές όσοι εξελέγησαν το Μάιο (μετά έκλεισε το Κοινοβούλιο λόγω της νέας προσφυγής στις κάλπες), εκλαμβάνεται ως μια θητεία. Και επειδή λόγω της εκλογής με λίστα που θα έχουμε αυτή τη φορά, και όχι της σταυροδοσία, οι περισσότεροι θα επανεκλεγούν και άρα θα έχουν συμπληρώσει τις δύο κοινοβουλευτικές θητείες!

Όσοι δε συμπληρώνουν 12 χρόνια ως βουλευτές, δικαιούνται πλήρη σύνταξη της τάξης των 5.000 ευρώ το μήνα! Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 65% της βουλευτικής αποζημίωσης ενός εν ενεργεία εθνοπατέρα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρότινος, δικαιούνταν κάποιος βουλευτικής σύνταξης ακόμη και με μια θητεία!

Να σημειωθεί επίσης ότι στις βουλευτικές συντάξεις, όπως και σε αυτές των δικαστικών, δεν ισχύει πλαφόν ανώτατου ποσού όπως, πλέον, για τους λοιπούς συνταξιούχους. Τέλος, παραμένει το δικαίωμα της διπλής σύνταξης, δηλαδή και από τη θητεία στη Βουλή και από το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας.







http://www.lifespeed.gr/articles/8289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου