Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ιδού η σκανδαλώδης συμφωνία για τα Type 214 με την υπογραφή Ε.Βενιζέλου


Mία σύμβαση σαφώς κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, η οποία υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλο και ψηφίστηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, αποδεικνύει ότι το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 δεν ήταν "σκάνδαλο του 'Ακη", αλλά σκάνδαλο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (για το οποίο "έβαλε και η ΝΔ το δαχτυλάκι της", δια του υπεύθυνου του προεκλογικού αγώνα του κόμματος και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη).

Η περίφημη «συμφωνία-πλαίσιο» του 2010, μεταξύ των ελληνικών υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας από την μία πλευρά και της Αbu Dhabi Mar (η οποία εν συνεχεία στην κύρια σύμβαση ... εξαφανίζεται και την θέση της παίρνει η μυστηριώδης λιβανέζικη Privinvest του Ι.Σάφα), της ThyssenKrupp Marine Systems AG/HDW και ΕΝΑΕ (ιδιοκτησίας των δύο προηγούμενων) από την άλλη, είναι επιεικώς σκανδαλώδης (το είχε καταγγείλει ήδη το defencenet.gr, το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που είχε αγωνιστεί για να αποδείξει την απάτη) και οδήγησε το πρόγραμμα για άλλη μια φορά στο τέλμα.

Κάτι που αποδεικνύεται από την απόρρητη κατάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου 2012 που φέρνει στην δημοσιότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που έχει κυκλοφορήσει.
Ένα τέλμα με την γνωστή, βέβαια, κατάληξη: Το δημόσιο να πληρώνει και τους Γερμανούς να μην παραδίδουν υποβρύχια!

Στη νέα σύμβαση που αναθεωρούσε τη Neptune II, δεν προσφέρονται εγγυήσεις καλής εκτέλεσης από πλευράς Γερμανών, υπήρχε παραίτηση δημοσίου από απαιτήσεις για ρήτρες, δεν εξαρτώντο οι πληρωμές από την πρόοδο του έργου και βέβαια είχαμε εξωφρενικά υψηλό κόστος: 3,353 δισ. ευρώ για τα έξι υποβρύχια Τype 214 και τον εκσυγχρονισμό του ενός Type 209/1200, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της εν λόγω συμφωνίας το οποίο φέρνει σήμερα ολόκληρο στην δημοσιότητα το defencenet.gr.

Το γεγονός ότι υποτίθεται ότι η Abu Dhabi Mar αγόρασε τα ΕΝΑΕ, αλλά μέσα στο έγγραφο αναφέρεται ως αγοραστής η Privinvest, του Ι.Σάφα, η οποία έχει οαδηγήσει το ναυπηγείο σε απύση εργασιών, θεωρείται φυσιολογικό, προφανώς, από τους αυτούργούς του νέου εγκλήματος...

Μικρή λεπτομέρεια: Οι συλλήψεις των στελεχών της Ferrostaal ξεκίνησαν στην Γερμανία λίγες ημέρες πριν την υπογραφή του framework agreement μεταξύ των ελληνικών υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας από την μία πλευρά και της Abu Dhabi Mar LLC της ThyssenKrupp Marine Systems AG, HDW και ΕΝΑΕ από την άλλη.
H, 15 σελίδων, συμφωνία, έχει στην τελευταία της σελίδα και κάτι άκρως ενδιαφέρον:

Μέσα σε αυτά τα 3,353 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται και απάρτια συνολικής αξίας 117 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για τον εκσυγχρονισμό των δύο υποβρυχίων 209/1200 (ο εκσυγχρονισμός του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ έχει ουσιαστικά είναι ομολογημένο ότι έχει αποτύχει ως project). Θα τα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο μέχρι τελευταίου σεντ-λεπτού, χωρίς να τα χρειάζεται! Σαβούρα αξίας 117 εκατ. ευρώ!

Τι θα τα κάνουμε αυτά τα εξαρτήματα; Κάποια, λίγα, πιθανόν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά. Εξαρτήματα κάπου 100 εκατ. είναι παντελώς άχρηστα! Απλώς σημειώνουμε ότι τα 117 εκατ. ευρώ ισοδυναμούν με την προμήθεια εκατοντάδων μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης, με την προκαταβολή για τα 450 BMP-3HEL, με την εξόφληση των TΠΚ Super Vita και με την προμήθεια ανταλλακτικών για ολόκληρη την Π.Α.!

 Συμφωνία - πλαίσιο σε pdf
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου