Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα μάυρου χρήματος κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε από τις ανακριτικές αρχές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Το ένταλμα -το οποίο εκδόθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του- διαβιβάστηκε στην αστυνομία για εκτέλεση αλλά μέχρι στιγμής ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει άφαντος.

Οι βασικές κατηγορίες εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου αφορούν την κίνηση λογαριασμών μέσω offshore εταιρειών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως το περίφημο σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το οποίο ήδη βρίσκονται αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και εναντίον άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η αστυνομία και το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα kai στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Ομήρου.

Χθες, εξάλλου, ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρής ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 για πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου