Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αποκαλύπτω: Νέα στοιχεία για τη λαθρομετανάστευση


Νέα στοιχεία – σοκ για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, που απειλεί τον κοινωνικό ιστό και τη δημόσια υγεία, παρουσίασε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, η εκπομπή «Αποκαλύπτω» συνέχισε την έρευνα, παρουσιάζοντας πώς οι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, ενώ ακούστηκαν ποικίλες απόψεις από τους καλεσμένους, χωρίς να λείψουν οι αντεγκλήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή ενός κατοίκου της Νέας Βύσσας Έβρου, που κατήγγειλε, ότι οι λαθρέμποροι παρατούν τους παράνομους μετανάστες ακόμη και στα ναρκοπέδια!

«Οι δουλέμποροι παρατούν τους λαθρομετανάστες σε ναρκοπέδια, λίμνες, όπου βρουν. Πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκε ένας παππούς με ένα παιδάκι αγκαλιά στις ακτές του ποταμού», υποστήριξε ο κ. Αρναούτης.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του Ηλία Παναγιωταράκου, Μέλους Πολ. Συμβουλίου «Χρυσής Αυγής, ότι τα ναρκοπέδια πρέπει να αυξηθούν!

«Αυτοί οι οποίοι διώκονται είναι οι Έλληνες, που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Αθήνα και την Αττική κάνουν ό,τι γουστάρουν. Οι Έλληνες είναι ανυπεράσπιστοι, δεν υπάρχει αστυνομία να τους προστατεύσει και λίαν συντόμως θα αποδειχθεί, ότι η μοναδική ελπίδα για τον Έλληνα είναι η Χρυσή Αυγή. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει, ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να προασπίζει τον εαυτό του. Η Χρυσή Αυγή πιστεύει, ότι πρέπει να φύγουν όλοι οι λαθρομετανάστες, κανείς μετανάστης δεν είναι νόμιμος.

Να ξαναθωρακίσουμε τα σύνορά μας με νάρκες, με συρματοπλέγματα, με θερμικές κάμερες. Πλήρης καταγγελία της συνθήκης της Οτάβα για τις νάρκες. Αυστηρή τιμωρία σε όσους νοικιάζουν σε λαθρομετανάστες σπίτια ή τους έχουν στη δούλεψή τους. Το λιμενικό να φυλάει το Αιγαίο και όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια να τα δώσουμε για να τους βάλουμε σε τσάρτερ. Είναι πολύ απλό να διαπιστώσουμε από πού είναι ο καθένας. Αν ήσασταν στην πιάτσα θα το καταλαβαίνατε. Στη Frontex είναι άχρηστοι».

Να απομακρύνουμε άμεσα από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας, ότι το μέτρο της δημιουργίας κέντρων κράτησης αλλοδαπών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Είναι σωστό το μέτρο με τα κέντρα κράτησης των αλλοδαπών. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα, πετάνε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και λένε ότι είναι από το Ιράκ και την Παλαιστίνη, για να πάρουν πολιτικό άσυλο. Θα τους κλείνουμε στα κέντρα κράτησης μέχρι να μας πουν από πού είναι. Και μόλις μας πει ότι είναι από τον τάδε δρόμο της Αλγερίας, θα του δίνουμε το εισιτήριο της επιστροφής και γεια σας».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος δήλωσε, ότι λέει ψέματα όποιος υποστηρίζει, ότι σε δύο μήνες μπορεί να απομακρύνει όλους τους μετανάστες, ενώ μίλησε για την ανάγκη χάραξης μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα:

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν ασχολείται κανείς. Μπαίνουν άνθρωποι, διότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι σύνορα που σταματούν τον άνθρωπο να μπει. Έχουμε ξεχάσει τη διαφορά του μετανάστη με τον πρόσφυγα. Εμείς τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας ως χώρα. Αυτά τα κέντρα φιλοξενίας να είναι προσωρινά, να μην είναι κλειστά και να απαλλάξουν το κέντρο από αυτούς τους ανθρώπους. Όποιος λέει, ότι θα τους απελάσει σε δύο μήνες και δυο μέρες, λέει ψέματα. Χρειάζονται πολλά κέντρα, χρόνος και λογική».

Το πρόβλημα είναι όχι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό, είπε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χούντης:

«Δεν λύνεται το πρόβλημα ούτε με «σκούπες» ούτε με frontex. Το πρόβλημα αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ευθύνη. Να συμμεριστούν και οι άλλοι Ευρωπαίοι την απορρόφηση των μεταναστών».





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου