Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σκόπια: «Ελληνίδα Ευρωβουλευτής απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην μπαίνουν εμπόδιο για την ένταξη!»


«Η διεύρυνση της ΕΕ πρέπει να παραμείνει μια αξιόπιστη διαδικασία, και η Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να δημιουργήσει συνθήκες που θα εξασφαλίζουν ότι οι μελλοντικές διευρύνσεις θα είναι επιτυχείς», αναφέρεται  σε μια έκθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μαριλένα Κοππά, για τη στρατηγική της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2012-2025.


Το ψήφισμα απαιτεί από τα κράτη μέλη να διατηρήσουν τη δυναμική της διαδικασίας διεύρυνσης, γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βέτσερ’ και συνεχίζει:

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στο έγγραφο επισημαίνει ότι υπάρχουν τάσεις υπερβολής  και συνιστά την ΕΕ,  από τις υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες χώρες να σταματήσουν να απαιτούν υψηλότερα πρότυπα από αυτά που εφαρμόζονται στις χώρες της ΕΕ, αλλά να κριθούν με βάση αν πληρούν τα κριτήρια.

Ενδιαφέρον είναι- γράφει το δημοσίευμα- ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί ότι διμερείς διαφορές, όπως το όνομα μεταξύ της FYROM  και της Ελλάδας (σημ. αυτό υπονοείται από τον σκοπιανό συντάκτη- δεν αναφέρεται στο κείμενο της κ. Κοππά), να μην εμποδίσει την ένταξη  στην ευρωπαϊκή οικογένεια των υποψήφιων χωρών.

«Τα διμερή θέματα δεν πρέπει να αποτελούν  ούτε να χρησιμοποιούνται ως εμπόδιο στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πλεονεκτήματος στις τελικές συμφωνίες για τα θέματα αυτά. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόσβαση του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την FYROM, στοχεύει να δώσει νέα δυναμική στη διαδικασία μεταρρύθμισης και οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τις τυπικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης», σημειώνεται στο κείμενο.
 
echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου