Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.Βλέπετε Αλβανοί, η συνωμοσία ότι δήθεν σας κλέβουν οι κακοί Έλληνες την...ιστορία σας πουλάει, αλλά η αλήθεια πονάει.

Επειδή κάποια πράγματα όσες φορές και να τα πούμε κάποιοι πάντοτε θα υπάρχουν που δεν τα άκουσαν, επιτρέψτε μου να σας δώσω, όχι τι λέμε εμε΄'ις στις μέρες μας αλλά τι λένε εκείνοι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν, ξεκινώντας από τον πιο πρόσφατο που έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. κατά τον οποίο οι Αλβανοί ζούσαν ακόμη στην Κασπία

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε: Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία. (βοσκοί δηλαδή, χωρίς εμπειρία στον πόλεμο)

Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην.

Στράβωνος Γεωγραφία. Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει: "Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες"

Όσο για τον χάρτη σας δίνω ρωμαϊκό αντίγραφο του Πτολεμαίου επειδή δεν έχω εύκαιρο το αυθεντικο των εκδόσεών μας.Επάνω αριστερά φαίνεται η Αλβανία βορειοδυτικά της Κασπίας.

Τους Αλβανούς έφεραν οι Μογγολικές φυλές αργότερα στα Βαλκάνια όταν τους εξανάγκασαν να τους ακολουθήσουν σαν βοηθητικοί του στρατεύματος.

Οι βλακείες που σαν ταϊζουν ότι οι Αλβανοί ανακάλυψαν την Σκωτία φορώντας φουστανέλες και γιαυτό οι Σκωτσέζοι φοράνε κιλτ (σκωτσέζικια φούστα) και ότι οι Αλβανοί ανακάλυψαν το Μεξικό και γιαυτό ονομάζεται η παλιά πρωτεύουσα Μόντε Αλμπάν και οι περί Ομήρου βλακείες είναι για να σας κάνουν να εντέχετε την μιζέρια στην οποία σας έχουν ρίξει όπως τόσους και τόσους λαούς.

Όσον αφορά τα αλβανικά ονόματα που έχουν σαν επώνυμα κάποιοι Έλληνες, προέρχονται από την εποχή που οι Τούρκοι κατείχαν τα Βαλκάνια και οι Αλβανοί-Τουρκαλβανοί ήτανε τσιράκια τους.

Ψάξτε κι άλλο στον Στράβωνα που δίνει τις συνήθειες των Αλβανών όταν ζούσαν στην Κασπία. Στην Ιλλυρία ήρθανε σχετικά πρόσφατα, όταν άρχισε να διαλλύεται η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και πριν δημιουργηθεί η Βυζαντινή-Ελληνική.

Eκεί αναμίχθηκαν με τα βόρεια τμήματα της ελληνικής φυλής των Ιλλυριών που ακολούθησαν τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία του, και πολέμησαν από ότι είδατε στα αρχαία κείμενα, κατά ταν Αλβανών της Κασπίας που ήτανε στο στρατό των Περσών.

Ετσι δημιουργήθηκε βόρεια της Βορείου Ηπείρου, η σύγχρονη ράτσα των νεοαλβανών. Αυτοί κατέληξαν να μιλούν γλώσσα που προήλθε από την ντόπια αρχαία ιλλυρική διάλεκτο, την σλαβική και την λατινική. Η γλώσσα αυτή επισημοποιήθηκε και απέκτησε λεξικό περίπου 100 χρόνια πριν.

Καθώς βλέπετε κύριοι Αλβανοί, η συνωμοσία ότι δήθεν σας κλέβουν οι κακοί Έλληνες την...ιστορία σας πουλάει, αλλά η αλήθεια πονάει.

Να είστε λοιπόν, όπως κάθε λαός δικαιούται περήφανοι για αυτό που είστε και όχι για αυτό που θα θέλατε να είστε.

πηγη
makedonia-is

1 σχόλιο: