Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σαμαρίνας - Δείτε εικόνες με χιόνι που δε θα έχετε ξαναδεί, με το ύψος να έχει ξεπεράσει τα 2 μέτρα

Κι ενώ από προχθές έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου κ Δημοσθένη Κουπτσίδη να κηρυχτούν οι ορεινές περιοχές του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , οι κάτοικοι της Σαμαρίνας καταγγέλλουν ότι η πολιτεία τους ξέχασε.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Αθανάσιο Δημουλιό..... υπεύθυνο του αποχιονισμού στην κοινότητα Σαμαρίνας μας τόνισε ότι το ύψος του χιονιού είχε ξεπεράσει τα 2 μέτρα στις στέγες των σπιτιών ενώ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν πάνω από 5 μέτρα χιόνι που έχουν αποθέσει τα μηχανήματα εκχιονισμού.


Πολλές καμινάδες έχουν καταρρεύσει και προκάλεσαν ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ ενώ παρ όλες τις εκκλήσεις των κατοίκων μέχρι και πριν από λίγο, δεν εμφανίσθηκαν συνεργεία ώστε να διακόψουν την παροχή στα συγκεκριμένα σημεία για να αποφευχθεί βραχυκύκλωμα που θα οδηγήσει στην πτώση ολόκληρου του δικτύου.

Θα πρέπει να αποσταλούν άμεσα ερπυστριοφόρα οχήματα ώστε να περιοδεύσουν στο χωρίο διότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με άλλα μέσα και να ελεγχθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν και να προλάβουν τα χειρότερα. Επίσης ζήτησε φορτηγά τα οποία θα πρέπει να μεταφέρουν τους όγκους χιονιού έξω από το χωριό.

Κανείς, τόνισε δεν ήρθε για να βοηθήσει το τετραήμερο που ήμουν αποκλεισμένος χωρίς καύσιμα. Καθημερινά για τον αποχιονισμό χρειάζομαι 400 λίτρα πετρέλαιο, βρίσκομαι σε απόγνωση…….



Το Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού παραμένει κλειστό για 17η ημέρα!!! Ενώ ένας ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε από το σπίτι του και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο όπου παραμένει εδώ και μια βδομάδα αφού η πρόσβαση στο σπίτι του δεν είναι δυνατή.

Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν είναι και οι καλύτερες αφού νέα έντονη χιονόπτωση αναμένεται την Πέμπτη κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο του αποχιονισμού.

Πολλοί Σαμαρινιώτες τηλεφωνούν για να μάθουν την κατάσταση που βρίσκονται οι κατοικίες τους, ενώ ακόμη και σήμερα κάποιοι όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα αλλά αμφισβητούν την ορθότητα του αιτήματος του Δημάρχου.

Μάλλον δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, βρισκόμενοι στην θαλπωρή των σπιτιών και των γραφείων τους.







greveniotis.gr

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου