Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Γίνε πούστης με χορηγό το κράτος: Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κάνει καμπάνια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας!!!

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα συζητούσε τα επιπλέον οικονομικά μέτρα που φαίνεται να έρχονται, οι πολίτες έψαχναν να βρουν χρήματα για να καλύψουν τις φορολογικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, οι πολιτικοί ασχολούνταν με τον χρόνο ζωής της κυβέρνησης ή τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι ευαίσθητοι συμπολίτες μας πάσχιζαν να βρουν κάποια βοήθεια για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και οι περισσότεροι νέοι έψαχναν για κάποια εργασία, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ανακοίνωσε το νέο της πρόγραμμα.

Μη φανταστείτε όμως ότι η δράση της ΓΓΝΓ θα αφορά κάτι από τα παραπάνω… Η ΓΓΝΓ, λοιπόν, ανακοίνωσε πρόγραμμα με αντικείμενο την προώθηση του σεβασμού στη σεξουαλική διαφορετικότητα αλλά και την εικόνα της ομοφυλόφιλης συντροφικότητας! Ο κρατικός φορέας νεολαίας αποσκοπεί, όπως λέει, στην εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι νέοι στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα που θα έχει τίτλο «Ζούμε όπως κι εσύ» θα υλοποιηθεί το 2012 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Θετική Φωνή», που ασχολείται με τα θέματα των ομοφυλοφίλων.
Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς επιδιώκει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος να προωθήσει, τόσο στις νέες και στους νέους όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, το μήνυμα ότι η σεξουαλική διαφορετικότητα είναι δικαίωμα και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού, εμποδίζοντας τελικά τους νέους ομοφυλόφιλους να «ζουν όπως και οι άλλοι». Φαινόμενα όπως η βία, σωματική και ψυχολογική, και ο ρατσισμός, που συχνά στιγματίζουν τους νέους και τους οδηγούν στο περιθώριο, ακόμα και στην αυτοκτονία, θα αναδειχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, με σκοπό να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ενός συστήματος αξιών με σκοπό την κατανόηση των κοινωνικών ωφελειών που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα κάθε μορφής (;;;ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ) είναι άλλωστε, μας πληροφορεί η ΓΓΝΓ, μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα συνεχές ζητούμενο στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος συνίσταται στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο να προβληθεί η εικόνα της συντροφικότητας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με αυτήν την καθημερινή και ανθρώπινη διάσταση της σχέσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, σε αντίθεση με το συχνά προβεβλημένο από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές στερεότυπο σχέσης που ενέχει χαρακτήρα χυδαιότητας ή αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή κοινωνικού στιγματισμού.

(ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ..."ΑΠΟΔΟΧΗΣ", ΕΝΘΑΡΥΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ...ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

Η εκστρατεία περιλαμβάνει καταχωρίσεις στον Τύπο, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, καθώς και τη διοργάνωση ημερίδων με θέμα τη συμβίωση των γκέι (;;; ΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ, ΧΑΡΩΠΩΝ) και των λεσβιών (;;; ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ) - (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ) εφήβων με τις οικογένειές τους μετά την ανακοίνωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας (coming out), (ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ "of the closet") με σκοπό τη στήριξη των ίδιων και την ευαισθητοποίηση των οικογενειών τους.(ΒΡΩΜΑΕΙ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ" ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗΣ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑΣ)

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «η επιλογή εκπόνησης του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ένα ρηξικέλευθο βήμα υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των νέων που διεκδικούν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα της σεξουαλικής τους ταυτότητας» και «πραγματοποιείται για πρώτη φορά από κρατικό φορέα, ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει ταυτόχρονα έναν νέο δίαυλο προσέγγισης και επικοινωνίας με ένα σημαντικό μέρος (;;;ΠΟΣΟ 25,30,50% ΠΟΣΟ;;; ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ "ΧΑΡΩΠΟΥΣ" ΚΙ "ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΑΣ !) της νεολαίας που υφίσταται διακρίσεις».

Ερωτήματα
Η πρώτη απορία που, καλοπροαίρετα, έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε παρατηρητή είναι γιατί η ΓΓΝΓ επέλεξε τώρα, μέσα στον ορυμαγδό των προβλημάτων και των αδιεξόδων της νεολαίας, να κάνει καμπάνια για το συγκεκριμένο θέμα. Επιπλέον παρατηρούμε ότι το πρόγραμμα βγαίνει λίγους μήνες ή εβδομάδες πριν από την παράδοση της ηγεσίας της ΓΓΝΓ στον επόμενο γενικό, λόγω των συμπεφωνημένων εκλογών. Τι δείχνει άραγε το ότι η ΓΓΝΓ επιλέγει αυτήν τη δράση ως «τελευταία» καμπάνια;

Ακόμη μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η «αντιεπικοινωνιακή» χρονική στιγμή της ανακοίνωσης, μέσα στις εορτές. Υποθέτουμε, μάλιστα, ότι επέλεξαν να βγάλουν το πρόγραμμα στη δημοσιότητα την προηγούμενη Παρασκευή, αφού είχαν κλείσει οι κυριακάτικες εφημερίδες. Γιατί άραγε; Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση υποστηρίζεται, πολύ έντεχνα, ότι πρόκειται για μοναδική πρωτοβουλία κρατικού φορέα, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι τόσο η ΓΓΝΓ όσο και πολλοί άλλοι κρατικοί φορείς έχουν κάνει πολλάκις εκστρατείες κατά των διακρίσεων, του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού. Απλώς μέχρι τώρα οι κρατικοί φορείς επέλεγαν να μην εστιάζουν στους ομοφυλόφιλους, αλλά σε κάθε μορφή διακρίσεων. Δεν είναι άλλωστε «ρατσιστικό» να θεωρούνται από τους «προστάτες τους», και μάλιστα κρατικούς φορείς, οι ομοφυλόφιλοι ως έχοντες ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας; Ποιος τελικά έχει «κόλλημα»;

Και αφήνουμε τελευταίο το κρίσιμο ερώτημα της χρηματοδότησης. Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά το κόστος της συγκεκριμένης καμπάνιας; Με ποια διαγωνιστική διαδικασία, από εκείνες που ευαγγελιζόταν μέχρι πρόσφατα η ΓΓΝΓ, επιλέχθηκε η θεματολογία και η συγκεκριμένη συνεργασία; Πόσες φορές έχει συνεργαστεί η συγκεκριμένη ΜΚΟ με τη ΓΓΝΓ, πότε και πώς πάρθηκε η απόφαση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Δεν σκέφθηκε κανένας στην Αχαρνών ότι με τις συγκεκριμένες επιλογές είναι πιθανό να δημιουργηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και να χαθεί ο στόχος που βάζουν; Ουδείς επιθυμεί να γίνονται οι νέοι θύματα των επιλογών τους, λόγω κοινωνικών προκαταλήψεων, αλλά μήπως τελικά η ΓΓΝΓ «χάνει το δάσος»; Εμείς κάνουμε τις ερωτήσεις που καλόπιστα θα έκανε κάθε ενημερωμένος παρατηρητής και περιμένουμε τις απαντήσεις. Γιατί δεν αρκεί να λέμε μόνο ότι είμαστε «ανοιχτοί», «διαφανείς» και «διαυγείς», πρέπει και να το αποδεικνύουμε…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου