Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ - ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΗΦΘΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ίσως το πιο κρύο βράδυ του φετινού Χειμώνα βρίσκεται εν όποιον μας καθώς τη σημερινή νύχτα και κυρίως τα ξημερώματα αναμένεται να παρουσιάσει κατακόρυφη πτώση ο υδράργυρος με το θερμόμετρο να φτάσει να δείχνει ακόμα και τους -20 Βαθμούς Κελσίου.
Το χιονισμένο εδώ και μέρες τοπίο, η σχετική μικρή ένταση (σχεδόν άπνοια) των ανέμων και ο έναστρος ουρανός με τα πολύ λίγα σύννεφα θα δημιουργήσουν (ίσως) τις κατάλληλες συνθήκες για πολικές θερμοκρασίες στη λεκάνη της Εορδαίας αλλά και της Φλώρινας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία μέγιστη αρνητική θερμοκρασία ήταν για φέτος ήταν τη Δευτέρα, 02 Ιανουάριου 2012 όπου η ελάχιστη τιμή που καταγράφηκε ήταν το χρονικό διάστημα από τις 6 μέχρι και τις 7 το πρωί με θερμοκρασία τους -17 Βαθμούς Κελσίου. Απόψε πάντως όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ αυτό θα καταρηφθεί για το φετινό χειμώνα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας. Σήμερα πάντως Κυριακή 15 Ιανουαρίου το εικοσιτετράωρο κύλισε με ολικό παγετό (δηλαδή καμία ώρα τις τελευταίες 24 δεν παρουσιάστηκε θερμοκρασία πάνω από το μηδέν).

Για αύριο Δευτέρα 16/1, ο καιρός θα είναι αίθριος, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους -2 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους -6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Παρακολουθήστε on line τη θερμοκρασία (και άλλες μετεωρολογικές πληροφορίες) για την περιοχή της Πτολεμαΐδας όπως αυτές καταγράφονται από το Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσω του σταθμού μέτρησης που έχουν εγκαταστήσει στην περιοχή πατώντας ΕΔΩ.
eordaia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου