Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανικό Κόμμα Σκοπίων: «Οι Αλβανοί είναι υπέρ της ελληνικής θέσης»

«Η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι εθνικιστική και ναζιστική», με αυτά τα λόγια ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων (DPA) Μεντούχ Τάτσι χαρακτήρισε την πολιτική που ακολούθησε η σκοπιανή κυβέρνηση κατά το 2011.

 Ο Τάτσι δήλωσε ακόμη ότι η στάση των Αλβανών στη διάρκεια της διαμάχης για το όνομα είναι φιλο-ελληνική.

«Νομίζω ότι είναι η τελευταία φορά που θα πω ανοικτά ότι η θέση των Αλβανών είναι υπέρ της ελληνικής στάσης.
 Ο πόλεμος του Γκρούεφσκι και των Σλάβων  να διατηρήσουν το όνομα «Μακεδονία» ως συνέχειας μιας αρχαίας κληρονομιάς καθώς και της εθνικής ταυτότητας,  είναι  πόλεμος αντι-αλβανικός και ανθελληνικός.

Ο εθνικισμός και ο ναζισμός αυτής της κυβέρνησης είναι στην πραγματικότητα ανθελληνικός και αντι-αλβανικός. 

Πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που θα πω , ως Αλβανός, ότι αυτό το κράτος είναι και αλβανικό και οπωσδήποτε θα ταίριαζε σε εμάς τους Αλβανούς η αλλαγή της ονομασίας ώστε να ταυτιστούμε με το νέο όνομα του κράτους αυτού», δήλωσε ο Τάτσι,  αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών των Σκοπίων.


Ο Τάτσι χαρακτήρισε ως υποκριτική τη συμμετοχή του Αλί Αχμέτι, του  προέδρου του άλλου αλβανικού κόμματος, στο Συμβούλιο για την επέτειο των 100 ετών από την ημέρα της ανεξαρτησίας (του αλβανικού έθνους)  μαζί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Ευρώπης του Τέτοβο, Zamir Dikën.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου