Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

‘Ακου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» , τι το ΚΑΝΑΜΕ εδώ…ΧΟΥΝΤΑ;; !!!


του Βλάση Γωγούση

Απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας,( καλά, ένα μήνα πριν, τώρα το θυμήθηκε;;;) με τους σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων !!.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής » :Με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής παραπέμπεται ο αρχηγός της Δ΄ Τάξης της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος στις 17 Νοεμβρίου -»- τραγούδησε μαζί με σπουδαστές της Σχολής εμβατήριο που παρέπεμπε στον ύμνο της χούντας.

Τα τέρατα, άκου εκεί … «του Αλεξάνδρου η Χώρα»;; που πάμε φίλοι μου, , την πατρίδα των Σκοπιανών διεκδικούν από τώρα οι αυριανοί ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων ( αν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις σε …ολίγα χρόνια !). !!
Βέβαια το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ » , ένα λαϊκό άσμα αγνώστου συνθέτη , πρωτοτραγουδήθηκε μετά τους πολέμους του 1912-13 και επί δεκαετίες - ανεξάρτητα από Κυβερνήσεις - ακούγονταν σ΄ολες τις Εθνικές γιορτές και επετείους
.Γενιές ολόκληρες ( ανάμεσά τους και η δική μου ) μεγάλωσαν μ`αυτό.
Ο αρχικός στίχος , ‘έλεγε «που έδιωξε τους Βούλγαρους» αλλά για λόγους καλής γειτονίας άλλαξε σε: « που έδιωξε τους Βάρβαρους ».
Ναι, «καλά μας τα λες γιατρέ αλλά μας κρύβεις ότι το άσμα τραγουδιότανε και επί…Χούντας , Εθνικό της ύμνο κόντεψε να τον κάνει η χούντα !!».
Αλήθεια, τι μας λέτε;; ακούς εκεί , κι` αυτή η αθεόφοβη ( για τη χούντα λέω ) , δεν της έφθανε που έκανε σημαία της την ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ήθελε και καινούριο Εθνικό ύμνο.!!
Και τώρα ερχόμαστε στα …δύσκολα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ η Χούντα > αποτάσσεται το…άσμα αλλά και ο επί κεφαλής της Σχολής Ευελπίδων !
ΠΑΤΡΊΔΑ η Χούντα > :ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ένα πανί είναι η …ΣΗΜΑΙΑ , αγριεύουμε εμείς !!
ΘΡΗΣΚΕΙΑ η Χούντα > Κατάργηση των εικόνων στα Δημόσια κτήρια, προαιρετικός ο όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια ,προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία , ανεξιθρησκία ( έτσι το λεν) έχουμε, όπως όλα τα πολιτισμένα κράτη ! ( καλά επί δυό χιλιετίες … απολίτιστοι ήμασταν ;;)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ η Χούντα, > Πολιτικός γάμος ,εμείς, , γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων,, εμείς , μονογονεϊκές οικογένειες , εμείς ( τι είναι αυτό, δεν το κατάλαβα, ακόμη ) .
¨ΟΧΙ, για να μάθει η Χούντα και οι Χουντικοί ότι ο κύριος Αβραμόπουλος και οι ¨Έλληνες της μεταπολίτευσης δεν αστειεύονται .
΄
Τι δηλαδή , επειδή μερικές εκατοντάδες « δήθεν » αντιστασιακών της εφταετίας και μερικές δεκάδες των πρωτεργατών της γενιάς του Πολυτεχνείου «παρεστράτησαν» και τα….. κονόμισαν , θα τραγουδάμε και το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ »;;
Όχι , πέστε μου – σας παρακαλώ - , αν το τραγούδι μιλούσε για τη « Αρκαδία ….ξακουστή» ( πατρίδα της μητέρας του κυρίου Αβραμόπουλου ) η για τον «Πύργο της Ηλείας… ξακουστό » ( πατρίδα του ποτέρα του κυρίου Αβραμόπουλου ) θα τολμούσε ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να …περάσει έξω απ` τα άγια χώματα της …Πελοποννήσου , αν είχε παραπέμψει τον Ευέλπιδα για διαγραφή , ;;
‘ Ασχετο;;,…. μωρέ σχετικότατο , φέουδο, προτεκτοράτο της Αθήνας γίναμε,, τώρα το καταλάβατε , όχι, ρωτάω !!http://www.blogger.com/img/blank.gif
Τι Δημοκρατία έχουμε ;

Δρ Βλάσης Γωγούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου