Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τι κρύβει η κόντρα μεταξύ Γιώργου Δακή και Παρασκευής Βρυζίδου;


Πολλά είναι τα υποθετικά σενάρια που ακούγονται αναφορικά με το απρόσμενο(;) «άδειασμα» της Παρασκευής Βρυζίδου στον Γιώργο Δακή, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις της Δημάρχου Εορδαίας για τις μελέτες που της παραδόθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Δημαρχείο από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και το κατά πόσο «ώριμες» είναι.


Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες και των δύο πλευρών στο kozan.gr, η μεταξύ τους σχέση - όλο το προηγούμενο διάστημα - τόσο σε θεσμικό όσο και προσωπικό επίπεδο χαρακτηρίζεται ως άριστη και τίποτα δεν προμήνυε αυτά που συνέβησαν στα μέσα της εβδομάδας.

Σʼ ένα από τα σενάρια που «κυκλοφορούν» στην πολιτική πιάτσα αναφέρεται ότι η κα Βρυζίδου ενοχλήθηκε από την επισημότητα και το χαρακτήρα της επίσκεψης του περιφερειάρχη, πολύ δε περισσότερο από πρόσωπο της συνοδείας του, που τʼ όνομά του έχει συνδεθεί με μια πιθανή υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Εορδαίας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο σκεπτικό, η απόφαση του Γιώργου Δακή να μην επισκεφτεί το Δημαρχείο μόνος του, πιθανότατα να εκλήφθηκε ως επικοινωνιακή «αβάντα» στο συγκεκριμένο, διάσταση που ενδεχομένως να εξηγεί όλα τα υπόλοιπα που επακολούθησαν.

«Δεν του συγχώρεσε ποτέ ότι δεν της έδωσε την προεδρία στην ΑΝ.ΚΟ.» μας επισημαίνει άριστος γνώστης των αυτοδιοικητικών (ενεργός), προσθέτοντάς ότι: «προφανώς επιβεβαιώνεται η λαϊκή παροιμία που λέει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο».

Την ίδια ώρα πληροφορίες του kozan.gr από το περιβάλλον Δακή αναφέρουν ότι η σχεδόν βέβαια αξιοποίηση του συζύγου της κας Βρυζίδου σε υψηλό πόστο της Διαχειριστικής Αρχής όπου και ανήκει, έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα, δείχνει να «ναυαγεί» οριστικά. Ο Γιώργος Δακής φέρεται εξοργισμένος για τα όσα συνέβησαν, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της Δημάρχου ως άκρως αντιδεοντολογική.

Ερωτηθείς για το θέμα κορυφαίο «γαλάζιο» στέλεχος της περιοχής, επισημαίνει: «Δεν ξέρω για το αν οι μελέτες είναι ώριμες τελικά ή όχι, το σίγουρο πάντως είναι ότι και οι δυο τους χαρακτηρίζονται από πολιτική ανωριμότητα με τα καμώματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου