Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: “Καμία λύση δεν έγινε αποδεκτή για το όνομα”

«Η Fyrom δεν μπορεί να δεχθεί διεθνή διαιτησία για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα, επειδή πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει τις βασικές παραμέτρους κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.
»Το γεγονός ότι η επιλογή του ονόματος του κράτους έγινε με δημοκρατικό τρόπο, αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί με την μεθοδολογία  που εφαρμόστηκε στην Σλοβενία – Κροατία, που είχαν μια απλή συνοριακή διαφορά»

 Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξή του  στο Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόφσκι.


Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι  γίνονται διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε ότι  από τις δηλώσεις της ελληνικής πλευράς εξάγεται το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα επεκτείνεται στο θέμα της ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον Ποπόφσκι, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης που γίνεται με την Ελλάδα δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά , και δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει προσφερθεί  καμία λύση στο πρόβλημα για το όνομα,  η οποία, λύση, θα μπορούσε  να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες της χώρας, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Καμία λύση δεν έγινε, ακόμη, αποδεκτή, ώστε η χώρα να κλείσει δύο βασικά κεφάλαια – την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Νίκολα Ποπόφσκι, υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων  στον αναφερόμενο σταθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου