Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ: ΙΔΡΥΘΗΚΕ «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ» ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

masonia-1-naiΤην προηγούμενη εβδομάδα, υπό την διεύθυνση της «Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας» ιδρύθηκε η Μεγάλη Τεκτονική Στοά των Τιράνων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Ιταλού Μεγάλου Διδασκάλου και του εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Διάσκεψης της Μεγάλης Μασονικής Στοάς.

Συμμετείχαν 24 αντιπροσωπείες (ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ελβετίας κ.λπ., που υποστήριξαν την ανέγερση της Μεγάλης Αλβανικής Στοάς, της πρώτης στην Αλβανική Ιστορία και του τελευταίου κρίκου της μασονικής στοάς στην Ευρώπη.


Η αλβανική Στοά έγινε δεκτή με χαρά από τις Στοές της υφηλίου, «οι οποίες την δέχθηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά του Ελεύθερου Παγκόσμιου Μασονισμού, εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή αδελφικά αισθήματα», λέγει μεταξύ άλλων η αακοίνωση. Οι Αλβανοί τέκτονες άρχισαν τη δραστηριότητά τους πριν από αρκετά χρόνια με τη δημιουργία της μικτής Ιταλο-Αλβανικής Στοάς στα Τίρανα και «με την γενναιόδωρη βοήθεια, άνευ όρων, των Ιταλών Μασόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. (amanews)

Παρατηρήσεις στο δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου. Επιβεβαιώνεται ότι η Αλβανία εξακολουθεί να είναι αποικία της Ιταλίας, από την εποχή της δημιουργίας του κράτους τους. Το «άνευ όρων» είναι αρκετά διασκεδαστικό. Πάντως μετά από αυτό (και την προ μηνός εγκαινίαση Συναγωγής) η Αλβανία μπήκε στη χορεία των «πολιτισμένων κρατών». Άντε, και εις ανώτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου