Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο Ή Ηλεκτρονικός καρκίνος ?

Μια σύντομη αναφορά στα περίφημα ηλεκτρονικά τσιγάρα που άρχισαν να κυκλοφορούν ευρέως την τελευταία πενταετία είναι επιβεβλημένη. 
 
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές εισπνοής νικοτίνης... που έχουν όλα τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά ενός πραγματικού τσιγάρου. 
 
Το 2008 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία τόνιζε πως καμία επιστημονικά έγκυρη μελέτη δεν είχε τεκμηριώσει την ασφάλεια και τη χρησιμότητα το! υ ηλεκτρονικού τσιγάρου ως μέσου για τη διακοπή του καπνίσματος ή και ως υποκατάστατου του τσιγάρου. 
 
Παρόμοια η Αμερικανική Καρκινική Ένωση προειδοποίησε το 2009 πως η υποτιθέμενη ωφέλεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν τεκμηριώνεται από καμιά σχετική έρευνα, και εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι ασφαλής η εισπνοή νικοτίνης από αυτό, καθώς συνοδεύεται και από άλλα συστατικά στοιχεία τα οποία συνήθως δεν αναγράφονται στη συσκευασία και, συνεπώς, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν για την τοξικότητά τους.

Ανεξάρτητα από την ασφάλεια ή όχι αυτών των σκευασμάτων, η οποία πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επίδοξο χρήστη, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να καταδεικνύουν πως τέτοιου είδους προϊόντα όντως βοηθούν κάποιον να διακόψει το κάπνισμα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου