Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Αναμένεται επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Αθήνα


O υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σήμερα στην Βουλή, πως ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα, η οποία θέλει την στήριξη της Ρωσίας, της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας στο ΔΝΤ.
“Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Και θέλουμε την στήριξη της Ρωσίας, όπως θέλουμε και τη στήριξη της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας στο ΔΝΤ…και για να υπάρξει το πρόγραμμα (στήριξης της Ελλάδας), για να μετέχει το ΔΝΤ, πρέπει στο διοικητικό του συμβούλιο να ψηφίζουν θετικά εκπρόσωποι 24 διαφορετικών περιφερειών του κόσμου”, είπε ο Βενιζέλος απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.
Ο υπουργός δεν ανέφερε την ημερομηνία της επίσκεψης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου, η Προεδρία της Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών είπαν ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση.
Χθες οι χώρες BRICS (δηλαδή Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των κεφαλαίων του ΔΝΤ, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το Reuters.
Τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας έκανε πρόσφατα και ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν .
Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Πούτιν είπε ότι το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη είναι πολιτικό και όχι οικονομικό και κάλεσε τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν ανδρεία και να «βάλουν πλάτη» σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου