Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

580% αύξηση του AIDS μέσα σε ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας

Τρομακτική αύξηση του AIDS στο κέντρο της Αθήνας. Επανεμφάνιση ξεχασμένων νοσημάτων. Αύξηση και σε κρούσματα ψώρας, σύφιλης και φυματίωσης.


Αύξηση 580% στα κρούσματα του AIDS κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έρευνα που έκανε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, από τις 9 Ιουνίου έχουν εγκατασταθεί σε Βοτανικό, πλατεία Αμερικής και Βικτωρια κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΟ όπου κάνουν εξετάσεις σε μετανάστες, χρήστες ουσιών και εκδιδόμενες/ους ενώ το χειμώνα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη έρευνα στο ιστορικό κέντρο.

"Τα πράγματα είναι χειρότερα από ότι περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή παρατηρείται έξαρση στην HIV λοίμωξη κατά 580% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κάτι που είναι εξαιρετικά ανησυχητικό", δήλωσε ο ιατρός Βαγγέλης Λιάπης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα ποσοστά οφείλονται τόσο στην αύξηση της πορνείας όσο και των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών.

"Τα έως τώρα δεδομένα μας δείχνουν ότι υπάρχει έξαρση λοιμωδών νοσημάτων όπως είναι οι ηπατίτιδες, η φυματίωση, η ψώρα και τα σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει έξαρση και της σύφιλης.

Επίσης, αυτό που μας σημάνει συναγερμό είναι ότι ο μέσος όρος εκείνων που παρουσιάζουν αφροδίσιο νόσημα αυξάνει πολύ ηλικιακά καθώς βλέπουμε άτομα άνω των 55 ετών να παρουσιάζουν για πρώτη φορά τέτοιο νόσημα
", συμπλήρωσε ο κ. Λιάπης.

Ο ίδιος τόνισε πως λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης των μεταναστών επανεμφανίζονται στη χώρα μας νοσήματα που για χρόνια είχαν εξαλειφθεί, όπως πολιομυελίτιδα. Επίσης, μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν κρούσματα και παρασιτώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου