Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι φωτοβολταϊκές κουρτίνες θα παράγονται μαζικά σε 2 χρόνια



Εντός διετίας θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κουρτίνες που λειτουργούν ως φωτοβολταϊκά και φωτιστικά ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό Γεώργιος Χατζηϊωάννου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Nanotechnology 2011.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηϊωάννου, η μικρομεσαία -για τα γαλλικά δεδομένα- εταιρία “Armor” αναμένεται σε δύο χρόνια να “λανσάρει” στην αγορά κουρτίνες, που από την εξωτερική τους πλευρά θα απορροφούν το φως μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών και από την εσωτερική τους θα παράγουν φως, καταργώντας τα συμβατικά φωτιστικά.
Στο κοντινό μέλλον είναι πια η εποχή, κατά την οποία οι τέντες των σπιτιών και τα καλύμματα των θερμοκηπίων θα παράγουν ενέργεια για το νοικοκυριό και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αντίστοιχα και πάλι μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών.
“Η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να μην υπάρχει ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά θα υπάρξει όταν το προϊόν θα είναι παρόν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηϊωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου