Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ιδιωτικά τζετ, πολυτελείς διακοπές και ακριβά δώρα για τους Επιτρόπους

Περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ έχει ξοδέψει η Κομισιόν σε ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, πολυτελή θέρετρα διακοπών και κοκτέιλ πάρτι, διαπίστωσε έρευνα.
Σε καιρούς λιτότητας και την ώρα που ζητούν επώδυνες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι Επίτροποι ταξιδεύουν με λιμουζίνες, μένουν σε 5στερα ξενοδοχεία και κάνουν ακριβά δώρα, όπως κοσμήματα από το φημισμένο κατάστημα Tiffany.
Έρευνα του Bureau of Investigative Journalism την οποία έχει στη διάθεσή της η Daily Telegraph διαπίστωσε ότι από το 2006 έως το 2010 η Κομισιόν ξόδεψε περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ σε ταξίδια των επιτρόπων με ιδιωτικά τζετ.
Δεκάδες χιλιάδες ακόμα ξοδεύτηκαν σε 5στερα θέρετρα διακοπών σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Παπούα Νέα Γουινέα, η Γκάνα και το Βιετνάμ.
Στα 300.000 ευρώ έφτασε ο «λογαριασμός» για τα κοκτέιλ πάρτι, στα οποία κορυφαίες ορχήστρες έπαιζαν μουσική και οι προσκεκλημένοι ομιλητές έπαιρναν δώρα όπως μανικετόκουμπα και κοσμήματα από το Tiffany.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, χρέωσε τις Βρυξέλλες με 28.000 ευρώ για μία 4ήμερη διαμονή στο New York Peninsula Hotel το Σεπτέμβριο του 2009. Στο 5στερο ξενοδοχείο, οι σουίτες κοστίζουν 780 ευρώ το βράδυ. Ο Barroso είχε συνοδεία 8 βοηθών προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Οι επίτροποι και οι οικογένειές τους χρέωσαν την Κομισιόν για τις διακοπές τους σε πολυτελή θέρετρα στην Παπούα Νέα Γουινέα και τη Γκάνα, το 2009. Σε μία περίπτωση, αντιπροσωπεία 44 ατόμων πέταξε στο 5στερο Palm Garden Resort στο Βιετνάμ για μία εκδήλωση που «διευκολύνει την εσωτερική συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου