Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ «ΥΓΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΝ

altΑφορμή για την παρούσα δημοσίευση και χωρίς ίχνος πρόθεσης προσβολής των υφιστάμενων θεσμών και δομών αποτελεί η τραγική είδηση του χαμού της νεαρής μητέρας, όπου κατά τα φαινόμενα χάθηκε πολύτιμος χρόνος για άλλη μια φορά κατά τη μεταφορά της στα νοσοκομεία της περιοχής. Δεδομένης και της οικονομικής κρίσης προτείνω ορισμένα εφικτά και άμεσα μέτρα  χαμηλού έως μηδενικού κόστους προς την διευθύντρια του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ. Αναστασία Μπούρτσου ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος:

1.      Καθημερινή ενημέρωση μέσω διαδικτύου (internet) των εκάστοτε κλινικών που εφημερεύουν. Άλλωστε, το ιστολόγιο (site) www.mpodosakeio.gr είναι ήδη σε λειτουργία και μπορεί να αποτελέσει πηγή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης ενώ είναι βέβαιο ότι η ενημέρωση μέσω διαδικτύου θα αποφορτίσει το επιβαρυμένο τηλεφωνικό κέντρο. Η ενημέρωση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιείται και με απαντητικό SMS. Μην ξεχνάμε ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή την παρέχει πλέον δωρεάν το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τα φθηνά βενζινάδικα! (βλ. http://www.inews.gr/128/enimerosi-gia-ta-fthinotera-pratiria-venzinis-meso-sms.htm)
2.      Σύστημα τηλεμετάδοσης των εφημερευόντων κλινικών, μέσω κατάλληλων πινακίδων που θα τοποθετηθούν σε κρίσιμα σημεία στις εξόδους της Εγνατίας Οδού, της Παραβεγορίτιδας, του δρόμου που οδηγεί προς το Μποδοσάκειο και σε κεντρικά σημεία των πόλεων που εξυπηρετούνται (Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά), όπως πλατείες και εισόδους – εξόδους πόλεων.

Ευχαριστώ.

Ελευθεριάδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου