Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

astynomia_elas.jpgΑπό Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ασφαλείας – φύλακες του Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, διότι την 31-03-2011 και ώρα 12.00 αφαίρεσε από τον Α.Η.Σ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης (90) μεταλλικά ράουλα, (3) κρεμάστρες καλωδίων και (1) μεταλλικό καπάκι για τύμπανο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της Δ.Ε.Η Α.Ε.

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.
Με αφορμή περιστατικό κλοπής, που έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα, κατά το οποίο δύο (2) άγνωστα άτομα εισήλθαν σε οικία 74χρονης ημεδαπής, με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικού της προσωπικού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (730) Ευρώ, ανακοινώνονται οι παρακάτω συμβουλές και οδηγίες προς τους υπερήλικες.
α. Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
β. Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
γ. Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
δ. Κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
ε. Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
στ. Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου