Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ - ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ

Σοβαρό πρόβλημα ανακύπτει πλέον και για τη λειτουργία του Τμήματος Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, μετά την παραίτηση και του δεύτερου ογκολόγου του νοσοκομείου, ο οποίος- όπως και ο προϊστάμενος της ογκολογικής Μιχάλης Ανθόπουλος- αρνείται να συνεχίσει τις εφημερίες στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, η λειτουργία της οποίας βρίσκεται στον «αέρα», όπως αποκάλυψε την περασμένη Τρίτη ο «Π», εξ αιτίας απουσίας και των τριών γιατρών της Παθολογικής που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.
Οι σοβαρές παρενέργειες από την υπολειτουργία της Παθολογικής, που κρατιέται σε λειτουργία το τελευταίο διάστημα με δανεικούς γιατρούς είτε από άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής είτε με προσωρινές μετακινήσεις γιατρών άλλων μονάδων του Μποδοσάκειου, είναι πλέον ορατές και σε άλλες ιατρικές μονάδες του νοσοκομείου.
Μετά την παραίτηση που υπέβαλε την Πέμπτη και ο δεύτερος ογκολόγος του Μποδοσάκειου Δημήτρης Βαλούκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι εδώ και 6 μήνες συνδράμουν για τις εφημερίες της Παθολογικής χωρίς ωστόσο να δοθεί τόσο διάστημα λύση στο πρόβλημα, είχαμε χθες παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών στη διοίκηση του Μποδοσάκειου, με αίτημα να κρατηθεί σε λειτουργία τόσο η Παθολογική όσο και το Τμήμα Χημειοθεραπείας.
Την «εντονότατη ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο και τον κίνδυνο κλεισίματος κλινικών, που είναι καίριες για την υγεία των κατοίκων της Περιφέρειας» εξέφρασε εξάλλου με ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, ο οποίος καλεί τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα, διότι «η υγεία των κατοίκων της περιοχής μας προέχει όλων, και κανένα θέμα δεν πρέπει να δημιουργεί καταστάσεις που να την βάζουν σε κίνδυνο».
Υπό το βάρος των νέων εξελίξεων συγκλήθηκε χθες το μεσημέρι εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Μποδοσάκειου, όπου αποφασίσθηκε να κρατηθεί ανοιχτή πάση θυσία τις μέρες των εορτών η Παθολογική του νοσοκομείου, με την επιστράτευση γιατρών, όπως από το νοσοκομείο Γρεβενών γιατρός του οποίου επιστρατεύτηκε για ένα δεκαήμερο, με μία γιατρό που διορίστηκε μόλις προχθές στο Μποδοσάκειο την κ. Ίβκοβιτς, αλλά και με την επιστράτευση της διευθύντριας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Ευτέρπη Αποστολίδου, η οποία δέχθηκε να πραγματοποιήσει έξτρα εφημερίες στην Παθολογική. Στη διάθεση της διοίκησης του Μποδοσάκειου για τις ανάγκες της Παθολογικής τις μέρες των εορτών έχει τεθεί και ιδιώτης γιατρός, ο Παθολόγος Στέργιος Τζιμίκας, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι «σε ετοιμότητα».
Όπως ανέφερε μάλιστα χθες σε δήλωσή της η διοικήτρια των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Τάσα Μπούρτσου, η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι θα με κάθε τρόπο θα συνεχισθεί η λειτουργία της μονάδας Χημειοθεραπείας αλλά και ότι έχει διασφαλισθεί η λειτουργία της Παθολογικής για να μην κινδυνεύσει η υγεία των πολιτών. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι δύο Ογκολόγοι θα αποσύρουν τις παραιτήσεις τους, υιοθετώντας σχετικό αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών για ανάκληση των παραιτήσεών τους και σημείωσε ότι ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ζήτησε επίσης από τη διοίκηση του Μποδοσάκειου να ανακαλέσει το εντέλλεσθε προς τους δύο ογκολόγους για εφημερίες στην Παθολογική.
Η κ. Μπούρτσου διαβεβαίωσε ότι «αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα η διοίκηση του νοσοκομείου θα λειτουργήσει τις κλινικές του Μποδοσάκειου με ασφάλεια και την ευθύνη που τη διακατέχει» και ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς που θα στηρίξουν αυτές τις μέρες την Παθολογική, καθώς, όπως ανέφερε, «με αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η διοίκηση δεν μπορεί να διακινδυνεύει τη διακομιδή ασθενών σε άλλα όμορα νοσοκομεία».
Υπενθυμίζεται πάντως ότι το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου υπέβαλλε την Δευτέρα την παραίτησή του, τονίζοντας ότι η αποσπασματική λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους γιατρούς (άλλων ειδικοτήτων) όσο και κυρίως για τους ασθενείς καθώς «διακυβεύεται η περίθαλψη των πολιτών».

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Ρόη Βασβατέκη
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»

eordaia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου