Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η κωλοτούμπα του Κουκουλόπουλου


«Τέτοιες κορυφαίες πρωτοβουλίες δεν προκύπτουν μετά από διαβούλευση», υποστήριξε ο Πάρης Κουκουλόπουλος μιλώντας στον Real FM, για την ανακοίνωση δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση από τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις για πρόωρες εκλογές τόνισε ότι «δεν θα μας πουν πότε θα κάνουμε εκλογές το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ούτε το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Η συμφωνία είναι κάτι που πετύχαμε, ως Ελλάδα, με πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού λαού και αυτή η δανειακή σύμβαση, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, δεσμεύει την χώρα για τουλάχιστον μία δεκαετία. Είναι τουλάχιστον ζήτημα του σκληρού πυρήνα αυτού που αποκαλούμε εθνική κυριαρχία, το πως θα κυρωθεί αυτή η σύμβαση από την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι για κάτι αντίστοιχο, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί π.χ και αναφέρομαι στο ευρωσύνταγμα, δεν μας ρώτησαν όταν κάνανε δημοψήφισμα και είπαν, μάλιστα  «όχι» και σταμάτησε η διαδικασία αναθεώρησης της συνθήκης πριν από τρία χρόνια».

 ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ:
«Για το πρώτο μνημόνιο, παρότι σε συλλογικά όργανα του ΠΑΣΟΚ είχα εκφράσει την γνώμη για αυξημένη πλειοψηφία, υπήρχε ένα θεμελιώδες και βασικό σημείο. Η σύμβαση μας με το ΔΝΤ μας δέσμευε ουσιαστικά για 3 χρόνια. Ήταν από κάθε άποψη στον ορίζοντα της νεοεκλεγμένης τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια υπήρχε ένα αντεπιχείρημα.» δήλωσε ο υφυπουργός εσωτερικών, ερωτηθείς γιατί δεν πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την υπογραφή του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου