Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τη Θράκη και τα μάτια σας...Πατριώτες

Τη Θράκη και τα μάτια σαςΌποια και να είναι η εξέλιξη των πολιτικών μας πραγμάτων, όπου κι αν στραφεί η πολιτική πυξίδα, η ουσία είναι μία; Η ζημιά που έχει υποστεί η χώρα είναι ανεπανόρθωτη. 
 
Και η ζημιά δεν είναι μόνο σε οικονομικό επίπεδο. Μιλάμε για καταστροφή που έχει άμεση σχέση με υψίστης σημασίας εθνικά θέματα. Με ευαίσθητες περιοχές όπως η είναι η Θράκη.
 
Εκεί όπου παίζονται χοντρά παιχνίδια από την Άγκυρα. Επικίνδυνα παιχνίδια σε μια στιγμή μάλιστα που υπάρχει κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με καθοριστικό το ρόλο της Άγκυρας. Αυτή απειλεί την Κύπρο. Αυτή βρίσκεται σε κατάσταση σύγκρουσης με το Ισραήλ. Αυτή παρεμβαίνει ανοιχτά στα ζητήματα της Θράκης. 
 
Ακόμη και χρηματοδοτώντας όσους μουσουλμάνους αναγκάζουν τα κορίτσια τους να φορούν μαντίλες στα ελληνικά σχολεία, όπως έδειξε και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Π+13» στις 30 Σεπτεμβρίου. Εκεί λοιπόν στη Θράκη οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Όχι μόνο για τους χριστιανούς Έλληνες πολίτες αλλά και για τους μουσουλμάνους. 
 
Γι’ αυτούς θα μιλήσουμε σήμερα. Γιατί σ’ αυτούς στρέφεται και η προσοχή της Άγκυρας που καραδοκεί να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Και για όσους αμφιβάλλουν παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: Στην οδό Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της Κομοτηνής όπου τα περισσότερα μαγαζιά ανήκουν σε μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες η μία μετά την άλλη οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν. 
 
Άνθρωποι που πάντα έζησαν συντηρητικά, χωρίς δάνεια (και πώς να τα πάρουν άλλωστε, αφού κάποιοι ανεγκέφαλοι τους έφερναν χίλια μύρια εμπόδια), βλέπουν τώρα το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο, τη μικρή επιχείρηση, το μικρομάγαζο, να χάνεται. Κι αυτοί να μένουν σαν καλαμιά στον κάμπο. Χρόνια τώρα ουδείς τους στήριξε. 
 
Όχι μόνο αυτούς αλλά και τους άλλους τους χριστιανούς συναδέλφους τους. Και όχι μόνο αυτό. Πολλοί κι ανάμεσά τους οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίσθωναν και μισθώνουν πούλμαν για να πηγαίνουν οι ντόπιοι να αγοράζουν προϊόντα από την αγορά της Αδριανούπολης, από την άλλη μεριά των συνόρων! Και εκεί τα παίρνουν όλα. 
 
Από ζαρζαβατικά μέχρι την προίκα για την κόρη που παντρεύεται. Μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες υποφέρουν και οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις. 
 
Πλησιάζει το 40% η ανεργία. Πολύ μεγαλύτερα τα ποσοστά γι’ αυτούς που κατάφεραν να σπουδάσουν και τώρα έχουν μείνει να κοιτάνε τα άχρηστα πτυχία τους. 
 
Οι οικοδομές νέκρωσαν και χιλιάδες νέοι έμειναν άνεργοι. Το ίδιο και στα εργοστάσια. Και μη έχοντας να κάνουν τίποτα, γεμίζουν τα καφενεία, βλέπουν το τουρκικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στην τηλεόραση και ονειρεύονται τη μετανάστευση.
Ίδια εικόνα και στα χωριά. 
 
Μικρά χωράφια, λίγα τα χρήματα από την πάλαι ποτέ κραταιά καλλιέργεια των ελληνικών καπνών. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχονται τώρα οι έξυπνοι του υπουργείου Περιβάλλοντος (τρομάρα τους) και χαρακτηρίζουν τα περισσότερα σπίτια που χτίστηκαν μετά το 1955 αυθαίρετα. Έτσι δεν μπορούν ούτε να τα μεταβιβάσουν ούτε να τα πουλήσουν. 
 
Για να γίνει αυτό, απαιτείται η καταβολή προστίμου και πολλοί είναι δύσκολο να βρουν τα αναγκαία χρήματα σε καιρούς βαθύτατης κρίσης και ανεργίας. Προβλήματα που καίνε. Που ζητούν επιτακτικά λύση. Τώρα πριν προλάβει ο εφέντης Ταγίπ Ερντογάν και αρχίσει να το παίζει προστάτης. Θα ενδιαφερθεί κανείς; Ιδού το ερώτημα…
 
Παρασκευή+13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου