Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σκόπια: Οι πρώην πρωθυπουργοί δεν πάνε στο πανηγύρι του Γκρούεφσκι

Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι,  ο Λιούπκο Γκεοργκιέφσκι και ο Βλάντο Μπούσκοφσκι,  τρεις πρώην πρωθυπουργοί των Σκοπίων, δεν θα παραστούν αύριο στο πανηγύρι στην πλατεία των Σκοπίων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.


Ο Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα μαζί τους δεν κατάφερε να τους πείσει να εμφανιστούν στο πανηγύρι που διοργανώνει.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόσκληση σε όλους να λάβουν μέρος στον  εορτασμό της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια γιορτή όλων των πολιτών, είναι η γιορτή της ανεξαρτησίας μας , όπου όλοι οι πολίτες έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, οι κυβερνήσεις,  τα πολιτικά και κοινωνικά δραστήρια άτομα. Είναι μια γιορτή των «Μακεδόνων», των Αλβανών, των Σέρβων, των Τούρκων, των Ρομά, των Βόσνιων και άλλων, μια γιορτή της κοινής Πατρίδας μας» αναφέρει η δήλωση της κυβέρνησης.

Και οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί, που δεν θα παραστούν, πιστεύουν ότι η αυριανή επέτειος της ανεξαρτησίας δεν δίνει το στίγμα της ένωσης του λαού αλλά  της συνέχισης του διαχωρισμού και της απομόνωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου