Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

BAZAAR ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ...


BAZAAR ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣΎστατη προσπάθεια για να «παραταθεί» όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικά η λειτουργία του Κέντρου Φροντίδας Παιδιού έκανε για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Εορδαίας- Δυτικής Μακεδονίας, με τη διοργάνωση ενός μπαζάρ που πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο της κεντρικής πλατείας Πτολεμαΐδας, με την ελπίδα πως σύντομα θα βρεθεί οριστική λύση για να συνεχίσει να υφίσταται το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού, που σήμερα απασχολεί δημιουργικά δεκάδες παιδιά με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλιος Αντωναρίδης αναφέρθηκε στην πορεία που διέγραψε στο χρόνο το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού και που ιδρύθηκε από τη Διοίκηση του Συλλόγου αρχικά το 2000 μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, το αναγκαστικό κλείσιμό του λίγο αργότερα και την επανασύστασή του το 2008, οπότε έκτοτε ανάλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη λειτουργίας του ο Σύλλογος, με τη σημαντική συμβολή των εθελοντών, αλλά και την οικονομική ενίσχυση φορέων και πολιτών, ως αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται. Σήμερα στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιού βρίσκουν θαλπωρή και αγάπη γύρω στα 40 παιδιά κάθε ηλικίας, παιδιά καθηλωμένα σε αναπηρικά αμαξίδια, με αυτισμό, νοητική υστέρηση κ.ά..

Το κέντρο Φροντίδας, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας είναι ουσιαστικά σήμερα κλειστό, αφού ο σύλλογος δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της λειτουργίας προσπαθώντας συνεχώς να  συγκεντρώσει πόρους. Η μοναδική λύση, σύμφωνα με τους υπευθύνους, είναι η μετατροπή του Κέντρου Φροντίδας σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Όπως επισημαίνει πάντως η κοινωνική λειτουργός Κυριακή Βαρδανίκα «το κέντρο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα απασχόλησης για τα παιδιά. Χρειαζόμαστε, όμως, πόρους για να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο που γίνεται. Η εκπαίδευση για τα παιδιά με αναπηρία πρέπει να είναι συνεχόμενη. Η οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπιάς. Όλοι μαζί μπορούμε».



Στο video

Κυριακή Βαρδανίκα
Κοινωνική Λειτουργός
Στέλιος Αντωναρίδης
Πρόεδρος Συλλόγου Παιδιών ΑμεΑ Εορδαίας
Μιλούν Στο Video
Μιλούν Στο Video


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου