Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ NOΣΟΚΟΜΕΙΟ Ευνοϊκή εξέλιξη;


Παραμένει η Διοίκηση του και αυξάνεται ο αριθμός των κλινών!
Ευνοϊκή εξέλιξη υπήρξε τελικά στο πρόβλημα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου; Αυτό δείχνουν όλες οι πληροφορίες που είχαμε στη διάθεση μας μέχρι την ώρα η εφημερίδα μας τυπωνόταν, καθώς και η Διοίκηση του παραμένει αλλά αυξάνεται και ο αριθμός των κλινών.
Όταν έκλεινε το σημερινό φύλλο του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ εξελισσόταν ακόμα η συνάντηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με την αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας, αλλά οι πληροφορίες που υπήρχαν απ’ την πλευρά του Υπουργείου έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.
Κι αυτό γιατί ο Υπουργός, έλεγαν οι ίδιες πληροφορίες, θα εμφανιζόταν έτοιμος να ικανοποιήσει τα αιτήματα που τέθηκαν μέχρι τώρα για το Μποδοσάκειο.
Εκείνο που μάθαμε είναι ότι:
- Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο (Κοζάνης) θα έχουν ξεχωριστά διοικητικά συμβούλια και απλώς ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (που διορίζονται απ’ το Υπουργείο Υγείας) θα είναι κοινά πρόσωπα και για τα δύο Νοσοκομεία. Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής θα έχουν έδρα και γραφεία και στα δύο Νοσοκομεία, αλλά οι διοικήσεις τους θα αποτελούνται από διαφορετικά πρόσωπα, απ’ τις δύο τοπικές κοινωνίες, και θα είναι ανεξάρτητες.
Κάτι τέτοιο βέβαια (η ύπαρξη κοινού Διοικητή και Υποδιοικητή, αλλά χωριστών Διοικητικών Συμβουλίων) αφ’ ενός θα επιτρέπει, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, στα δύο Νοσοκομεία να λειτουργούν αυτόνομα αλλά και θα διευκολύνει την ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργασιών μεταξύ τους, για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
- Αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των οργανικών κλινών του Μποδοσάκειου και φυσικά προχωράει κανονικά το έργο της επέκτασης του, το οποίο θα το αναβαθμίσει και θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στο χώρο της Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου