Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Περικοπή κοινωνικού επιδόματος τρίτου παιδιού

 
Αποτελεί πρόκληση κατά τη γνώμη μου η περικοπή του επιδόματος τρίτου παιδιού σε μια εποχή όπου το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού και περισσότερο οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Σε μια τέτοια ομάδα ανήκω και εγώ. Αυτή των τριτέκνων. Σήμερα διάβασα το Ν. 3918 άρθρο 43 παρ. 3 στον οποίο το Κράτος με πολύ "ευαισθησία" -και το αναφέρω ειρωνικά- κάνει Νόμο την μείωση του επιδόματος τρίτου παιδιού. Δεν θα μπω σε αναφορές μαθηματικών υπολογισμών της μείωσης και το κατά πόσο η μείωση αυτή θα επηρεάσει την οικογενειακή μας ζωή. Θα τονίσω όμως την πονηριά της Κυβέρνησης η οποία μέσω site του ΟΓΑ που είναι αρμόδιος φορέας, αναφέρει ότι θα πληρωθούν τα επιδόματα σύμφωνα με τον προαναφερθέν Νόμο. Να μείνει η εντύπωση δηλαδή ότι θα πληρωθούν οι δικαιούχοι αλλά όχι πόσα χρήματα θα πάρουν, αν πάρουν, όσοι διαβάσουν το νόμο θα καταλάβουν. Επίσης η πληρωμή γίνεται σήμερα που τα ΜΜΕ ασχολούνται κατά το πλείστον με τα διεθνή χρηματιστήρια και με την παγκόσμια οικονομία, πράγμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ενασχόληση με ένα εσωτερικό ζήτημα που αφορά κάποιες χιλιάδες οικογένειες και επηρεάζει τις ζωές τους.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στη συνέχεια του Κράτους , έννοια η οποία προκαλεί γέλιο, στην Ελλάδα αφού οι Νόμοι αλλάζουν με ρυθμούς γρήγορους και ο ένας αναιρεί τον άλλο. Τα παιδιά όμως κύριοι Βουλευτές δεν μπορούμε να τα αναιρέσουμε ούτε να τα τροποποιήσουμε. Αναρωτιέμαι πράγματι αν γνωρίζετε στο ελάχιστο πολιτική ή μόνο επικοινωνιολογία -μάλλον το δεύτερο-.
Πολιτική σημαίνει ότι διαπιστώνω ένα κοινωνικό στην περίπτωσή μας πρόβλημα και δη το δημογραφικό και προσπαθώ να το αντιμετωπίσω με πολιτικές. Να "οδηγήσω" τους πολίτες με ενημέρωση, με οικονομικά, φορολογικά και άλλα θετικά μέτρα, να σκεφτούν να κάνουν πολυμελής οικογένειες για να αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου το πρόβλημα. Αυτό έγινε κάποια στιγμή. Δεν θα κρίνω αν αρκούσαν οι παροχές αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί που είχαν δύο παιδιά σκέφτηκαν να κάνουν και ένα ακόμα. Τώρα το Κράτος οπισθοχωρεί και αφήνει αυτούς οι οποίοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα στη ζωή τους χωρίς ομπρέλα προστασίας σε ένα περιβάλλον οικονομικά δύσκολο.
Μια λέξη σας αρμόζει κύριοι Βουλευτές που ψηφίσατε αυτό το Νόμο. Ντροπή σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου