Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καναδός βουλευτής προσβάλλει τους Σκοπιανούς

«Ο Καναδός Jim Karygiannis, αμφιλεγόμενος φιλελεύθερος βουλευτής, γνωστός ρήτορας  με  αντι-σκοπιανό μένος, πρέπει να εγκαταλείψει τη βουλευτική καρέκλα».
Με τα λόγια αυτά αρχίζει το ρεπορτάζ της στη σκοπιανή τηλεόραση Sitel, η δημοσιογράφος Σνεζάνα Γιοβανόβσκα.

«Ο Jim Karygiannis έχει καταγγελθεί από την Σκοπιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει σκληρές κατηγορίες από την καναδική κυβέρνηση.

»Εκτός, του ότι, χλευάζει δημόσια τους σκοπιανούς βουλευτές, η ρητορική του μίσους του εξαπλώνεται  και κατά των Τούρκων, των Κινέζων και των Εβραίων.

» Δεν δίστασε να επιτεθεί  και κατά των κυβερνητικών αξιωματούχων του Γραφείου Μεταναστεύσεως  τους οποίους απείλησε.

»Ο Καρυγιάννης, εντούτοις, απέρριψε τις κατηγορίες με το αιτιολογικό ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος  συγχρονισμένης εκστρατείας εναντίον του.

»Για τις θέσεις τους εναντίον των Σκοπιανών, υποστήριξε ότι ο όρος που χρησιμοποιεί ο ίδιος είναι κοινός με αυτόν που χρησιμοποιούν όλοι οι Έλληνες.
«Τους κατοίκους της FYROM, στην Ελλάδα τους αποκαλούν  Σκοπιανούς. Η έκφραση αυτή είναι σωστή. Αυτή είναι η ονομασία τους», δήλωσε ο Καρυγιάννης σε καναδική εφημερίδα.

» Σε δημόσια εμφάνισή του, εξάλλου, στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο το τρέχον έτος ο Karygiannis αποκάλεσε τους πολίτες των Σκοπίων ως Fyromian.

» Παρά τις σφοδρές επικρίσεις και παράπονα τα οποία διατυπώνονται, οι Φιλελεύθεροι, ακόμη τον προστατεύουν, αν και δεν δίστασε να κατηγορήσει τους Συντηρητικούς και την Κυβέρνησή τους,  που αναγνώρισε στις 5 Ιουνίου την FYROM , με το συνταγματικό της όνομα.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Οτάβα, στην πολυπολιτισμική συγκέντρωση που θα διοργανωθεί από τον  Καρυγιάννη καμία μειονοτική ομάδα δεν σκέφτεται ότι είναι ικανός να συζητήσει διαπολιτιστικές διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου