Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δίχτυ, το θαυματουργό!

Τα πλαστικά διχτάκια λαχανικών του σούπερ μάρκετ μπορούν να χρησιμεύσουν σε πράγματα που μέχρι σήμερα δεν είχατε φανταστεί...

Τσάντες θαλάσσης

Οι τσάντες θαλάσσης από δίχτυ είναι εξαιρετικά ανθεκτικές αλλά και πρακτικές καθώς δεν κρατούν άμμο! Δοκιμάστε να τις φτιάξετε:

Θα χρειαστείτε αρκετά πολύχρωμα διχτάκια ή ένα μεγάλο, ανάλογα το μέγεθος της τσάντας που επιθυμείτε. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι και κόψτε δύο μεγάλα “φύλλα” ή εάν έχετε συλλέξει μικρά διχτάκια, ενώστε τα σε δύο μεγάλα φύλλα με κόλλα ή βελόνα και κλωστή. Στη συνέχεια, κολλήστε τα δύο μεγάλα φύλλα σας, αφήνοντας μόνο το πάνω μέρος τους ανοιχτό. Σειρά έχουν τα χερούλια: είτε ράψτε δύο κομμάτια σκοινί σε κάθε πλευρά της τσάντας σας, είτε κάνετε δύο τρύπες στο πάνω μέρος του κάθε φύλλου, που μπορείτε να σταθεροποιήσετε στη συνέχεια πλέκοντας με σκοινί ή να τα διακοσμήσετε με χάντρες, κορδόνια ή κουμπιά. Η τσάντα σας είναι έτοιμη και κυρίως δεν θα κρατάει άμμο!

Φωλιές αποξήρανσης

Εάν σας αρέσει να αποξεραίνετε λουλούδια, χαμομήλι, ή βότανα γενικά, εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις λιαστές ντομάτες αλλά τα έντομα κάνουν πάρτι όταν τις λιάζετε, τα μικρά αυτά διχτάκια είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεστε. Αντί να αφήσετε απλά στον ήλιο τις λιχουδιές σας, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε μέσα σε διχτάκι και να το κρεμάσετε από ένα ψηλό σημείο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε ακόμη μεγαλύτερη προστασία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν τα φυλάξετε σε δύο ή και τρεις στρώσεις δίχτυ. Ο αερισμός θα είναι υπερεπαρκής ενώ ο ήλιος θα είναι ανεμπόδιστος!


Αποθήκη κρεμμυδιών και σκόρδων


Ίσως ο πιο απλός αλλά και έξυπνος τρόπος για να διατηρείτε αυτά τα λαχανικά με τις βαριές μυρωδιές που όμως έχουν πολλά θέματα στην αποθήκευσή τους. Στην παραμικρή υπόνοια υγρασίας σαπίζουν, ενώ μυρίζουν έντονα και άσχημα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σούπερ μάρκετ, τα προμηθεύονται σε δίχτυ και καλό θα ήταν να μην το αφαιρείτε ούτε στο σπίτι. Όμως κάθε πλεονέκτημα χάνεται, όταν το δίχτυ σας ακουμπά σε ράφια ή βρίσκεται σε κλειστούς χώρους και υγρασία. Πάρτε τα διχτάκια με τα τρόφιμα και κρεμάστε τα ψηλά, ή στο μπαλκόνι, σε χώρους που αερίζονται και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μπορούν να διαρκέσουν ανέπαφα για το διπλάσιο χρονικό διάστημα από ότι πριν.

Σάκοι πλυσίματος

Φτιάξτε έναν μεγάλο σάκο από τα διχτάκια που συλλέγετε και τοποθετήστε σε αυτόν τα μικρά παιχνίδια των παιδιών που χρειάζονται συχνό πλύσιμο όπως τα τουβλάκια, τα πλαστικά ή λούτρινα ζωάκια και βάλτε τα στο πλυντήριο! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για κάθε ευαίσθητο ρούχο ή εσώρουχο που θέλετε να πλύνετε ξεχωριστά. Τέλος, εάν θέλετε να μην χάνετε τα καλτσάκια των παιδιών, φτιάξτε μικρά διχτάκια και βάζετε εκεί τα ζεύγη προτού μπουν στο πλυντήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου