Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διαφορετικό στέλεχος του E.coli έστειλε επτά παιδιά στο νοσοκομείο

Τη βεβαιότητα πως το στέλεχος του βακτηρίου E.coli που ευθύνεται για τη νοσηλεία επτά παιδιών στη βόρεια Γαλλία δεν είναι το ίδιο με αυτό που προκάλεσε την επιδημία στη Γερμανία.
Επτά παιδιά νοσηλεύονται σήμερα στη Λίλ με σοβαρή τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με σπάνιο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, μετά την κατανάλωση μπιφτεκιών από κρέας που είχε εισαχθεί από τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια της μάρκας «Steaks Country» που πωλούνται στα καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας Lidl.


Το έβδομο παιδί μπήκε σήμερα το απόγευμα στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο της Λίλ λόγω μόλυνσής του από στέλεχος του βακτηρίου E.coli, αφού κατανάλωσε ύποπτα μπιφτέκια, ανακοίνωσε η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας. Το παιδί αυτό παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με τα έξι άλλα που νοσηλεύονται από χθες, κυρίως αιμορραγικές διάρροιες.


Και τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται είχαν καταναλώσει ύποπτα μπιφτέκια, σημείωσε εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας, αντικρούοντας πληροφορία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η γαλλική εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών SEB, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον ένα από τα παιδιά αυτά δεν είχε καταναλώσει από τα μπιφτέκια που θεωρούνται ύποπτα.


Η επιδημία που προκλήθηκε πρόσφατα στη Γερμανία από στέλεχος του βακτηρίου E.coli οφειλόταν σε βιολογικά φύτρα που είχαν παραχθεί στη χώρα αυτή.


Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα σήμερα ότι καταγράφηκε κι άλλος θάνατος στη Γερμανία από την επιδημία αυτή, με τον οποίο ανέρχεται σε 38 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα αυτή και σε συνολικά 39 στην Ευρώπη.

http://katohika.blogspot.com/2011/06/ecoli_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου