Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: η Σλαβομακεδονία είναι η καλύτερη λύση για το όνομα


Ιούνιος 27, 2011.

 «Η ‘Σλαβομακεδονία’  είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση του ονόματος, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης,  προς το Κανάλ 5.  Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι από τους λίγους Έλληνες από το βόρειο τμήμα της χώρας που δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι  η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», αναφέρει, σήμερα, το σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι σε ανταπόκριση της  Σάνιας Ριστόβσκα-Сања Ристовска.


«Νομίζω  ότι το πιο σωστό όνομα είναι  Σλαβομακεδονία. Αυτό θα δείξει την ιστορική αλήθεια και τη γεωγραφική θέση της χώρας. Η ταυτότητα είναι αυτή που είναι. Οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι Σλαβομακεδόνες», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Σκοπιαν. Δημοσιογράφος:  Για τη γλώσσα; Μακεδονική;

Ναι, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή την γλώσσα μιλούν, μακεδόνικη ή  σλαβομακεδονική, δήλωσε ο Μπουτάρης.
»Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε τις θέσεις του για το όνομα προς Κανάλ 5 και εξ’ αιτίας των δηλώσεων αυτών, γίνεται συχνά στόχος των Ελλήνων εθνικιστών.
» Ο  ‘δεξιά προσανατολισμένος’  πολιτικός, Στέλιος Παπαθεμελής, κατηγόρησε τον δήμαρχο Μπουτάρη για τη στάση του σχετικά με τις θέσεις του για τον όρο Μακεδονία. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα να μην μεταφέρουν τη διαμάχη στις συνεδριάσεις  με διαμαρτυρίες του τύπου ‘η Μακεδονία είναι ελληνική’ γιατί μια τέτοια θέση έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Με κατηγορούν  ότι είμαι προδότης  ή δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά νομίζω ότι δεν είμαι καθόλου προδότης», διευκρίνισε ο Μπουτάρης.

                         Γιάννης Μπουτάρης :"Με κατηγορούν ότι είμαι προδότης ή δεν ξέρω τι άλλο"

Ο Γιάννης Μπουτάρης  στην Ελλάδα είναι ένας πραγματικός λάτρης και γνώστης του κρασιού. Το Οινοποιείο του είναι ένα από τα πιο γνωστά στην Ελλάδα.

- Ποια είναι η άποψή σας για τα ‘μακεδονικά’  κρασιά;

Μπουτάρης: « Έχω δοκιμάσει  καλό κρασί από την περιοχή του Ντεμίρ Καπούγια.

-Είναι καλύτερο από το ελληνικό;

«Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Τα κρασιά όλα είναι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου